20 nov. 2016 | 13:37

Cum folosești telefonul sau tableta ca ecran suplimentar pentru PC sau Mac

ACTUALITATE
Cum folosești telefonul sau tableta ca ecran suplimentar pentru PC sau Mac

Dacă v-ați dorit vreodată să aveți un al doilea monitor la laptop și să nu cheltuiți prea mulți bani, cea mai ieftină soluție este să vă instalați iDisplay. Acesta vă permite să folosiți telefonul sau tableta cu iOS sau Android ca ecran suplimentar.

Încă de la primele versiuni de iOS și Android a fost posibil transferul datelor între un smartphone sau o tabletă și un PC sau Mac. Prea puțin s-au gândit însă că micuțul ecran poate fi folosit pentru oglindirea sau extinderea conținutului pe care îl vedeți pe laptop sau desktop. În contextul în care o astfel de soluție v-ar spori însă semnificativ productivitatea, ar fi păcat să nu o încercați. În plus, ca un avantaj suplimentar, soluția de mai jos funcționează atât cu fir, cât și fără fir, indiferent dacă vorbim de Lightning, MicroUSB, USB-C sau WiFi.

Trecând peste faptul că transformarea efectivă a unui telefon sau a unei tablete într-un ecran suplimentar este un proces destul de facil, aveți totuși nevoie de câteva lucruri. În primul rând, acest scenariu funcționează doar dacă folosiți un PC cu Windows sau un Mac și un iPhone, iPad sau Android. A doua partea a ecuației implică achiziția iDisplay cu 10 dolari din Google Play sau Apple AppStore. Nu în ultimul rând, aveți nevoie de un driver pentru noul vostru ,,monitor” ce poate fi descărcat de aici pentru Mac și de aici pentru Windows.

idisplay

Dacă instalarea aplicațiilor pe mobil se desfășoară fără probleme, pe PC și Mac trebuie să aveți grijă să rămână bifați toți parametrii și să alegeți dacă vreți ca serverul iDisplay să se încarce odată cu sistemul de operare. O scurtătură pe desktop este de asemenea opțională. La final, ar trebui să aveți lângă cea un progrămel în plus.

Porniți aplicația iDisplay pe mobil și, dacă nu optați pentru varianta cu fir, asigurați-vă că sunteți în aceeași rețea locală cu laptopul sau desktop-ul vostru. Porniți iDisplay pe PC sau Mac din lista de aplicații, dacă nu rulează deja. În câteva secunde, pe ecranul telefonului sau tabletei ar trebui să vă afișeze numele sistemului. Atingeți-l pentru a iniția împerecherea. Confirmați pe computer că sunteți de acord ca telefonul sau tableta să se conecteze, la fel ca în imaginea de mai jos, folosind Always Allow.

idisplay-windows-accept

Dacă nu vă convine modul în care este folosit cel de-al doilea display, puteți modifica acest parametru din Control Panel la secțiunea Display sau din System Preferences pe Mac – Displays. Printre opțiunile disponibile se numără mirroring/oglindire sau extend, pentru folosirea celui de-al doilea ecran ca pe unul care vine în prelungirea imaginii de pe monitorul laptopului vostru, similar cu imaginea de intro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele