21 sept. 2016 | 11:53

Cum folosești blițul ca notificare la apeluri și SMS-uri pe Android și iOS

TUTORIALE
Cum folosești blițul ca notificare la apeluri și SMS-uri pe Android și iOS

Dacă vă petreceți foarte mult timp într-o locație gălăgioasă, ar fi bine să vă folosiți blițul ca notificare în cazul în care primiți un SMS sau vă sună cineva.

Deja de câțiva ani, utilizatorii de iPhone au avut o cale foarte ușoară pentru a-și folosi blițul de la cameră pentru notificări. Nu implică decât câteva atingeri prin Settings și, din acel moment, nu veți mai fi nevoiți să vă uitați la telefon din trei în trei minute într-un bar pentru a vedea dacă v-a sunat cineva. Este imposibil să ratezi lumina unui bliț în orice circumstanțe.

Pe activare notificările pe iPhone prin intermediul blițului de la cameră, intrați în Settings sau Configurări la General, secțiunea Accesibilitate. Bifa care vă interesează pe voi este Bliț LED pentru alerte, de sub Auz sau Hearing.

Pentru a face același lucru pe Android, trebuie să instalați o aplicație din Google Play Store intitulată Flash Alert 2. Nu necesită drepturi de root, dar la instalare va avea nevoie de confirmarea voastră în privința accesului la bliț, apeluri primite și notificări.

După ce ați pornit Flash Alert 2, s-ar putea să așteptați câteva secunde până se inițializează. În acel timp, aplicația începe să vă controleze blițul și să interacționeze cu apelurile de voce. Imediat vi se va cere confirmarea pentru inițierea unui test. Urmați pașii de pe ecran și veți termina imediat. Aplicația efectivă are o interfață foarte simplă, iar în majoritatea cazurilor, bifele implicite sunt perfect. În orice caz, asigurați-vă că Flash Alerts 2 este activat în partea de sus a aplicației și că Incoming Call și Incoming Text este de asemenea bifat. Când ieșiți din aplicație, s-ar putea să fie nevoie să vă reporniți telefonul pentru ca aceasta să se activeze. Eventual mai intrați o dată în aplicație după restart pentru a fi siguri că este totul în regulă.

Asta e tot. În funcție de dispozitivul pe care îl aveți, după ce ați urmat pașii enumerați mai sus, nu mai rămâne decât să așteptați să vă sune cineva pentru a vedea notificările sub forma unei lumini puternice intermitente din partea blițului de la camera principală.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele