Cum dezactivezi notificările unui grup pe WhatsApp

Cum dezactivezi notificările unui grup pe WhatsApp

Notificările unui grup pe WhatsApp pot fi o sursă semnificativă de stres, dar din câțiva pași simpli, le puteți dezactiva pe o perioadă limitată de timp. 

Ca mulți alți utilizatori de smartphone, folosesc WhatsApp de foarte mulți ani. Aplicația achiziționată de cei de la Facebook în urmă cu câțiva ani a devenit din ce în ce mai elaborată și continuă să beneficieze de actualizări regulate. Din păcate, deși în cea mai mare parte, aplicația este una foarte bine pusă la punct și ușor de folosit, există câțiva parametri pe care s-ar putea să nu-i găsiți foarte ușor. În această categorie, de exemplu, intră dezactivarea temporară a notificărilor aferente unui grup.

Este foarte simplu să creați un grup pe WhatsApp prin intermediul căruia să organizați o petrecere cu prietenii sau o vacanță. Puteți, de asemenea, să creați un grup permanent din oamenii cu o pasiune comună. Problema cu acest sistem este însă că, în mod inevitabil, la un moment dat, câțiva membri se vor ancora într-o discuție aprinsă, exact atunci când vreți să vă odihniți sau să participați la o ședință. Pentru acele momente, trebuie să știi cum dezactivezi notificările unui grup pe WhatsApp.

Intrați în aplicația WhatsApp, pe iPhone sau Android și accesați grupul cu pricina. În partea de sus a ferestrei de dialog, faceți un tap pe subiect. Imediat veți vedea afișată o listă stufoasă de opțiuni aferente grupului. Tot de aici, de exemplu, puteți elimina sau adăuga noi membri grupului. Funcția care vă interesează pe voi este intitulată Mute sau Dezactivați sunet, dacă aveți telefonul în română. După un al tap pe respectiva opțiune, veți avea trei opțiuni – 8 ore, o săptămână sau un an. Alegeți-o pe care care se pretează situației voastre și reveniți la fereastra de dialog. Dacă v-ați răzgândit, tot de acolo le puteți și reactiva.

O soluție alternativă la aceeași problemă ar fi să asociați o notificare specială, tot din meniul de informații aferent grupului, pentru a ști că nu trebuie să întindeți mâna după telefon dacă este vorba de un mesaj nou recepționat în cadrul grupului.

Citește și: