Cum deschizi un set de pagini web la fiecare pornire de Chrome și Firefox

Cum deschizi un set de pagini web la fiecare pornire de Chrome și Firefox

Dacă te obișnuiești să accesezi anumite adrese în fiecare zi, ar fi mai ușor să înveți cum deschizi un set de pagini web la fiecare pornire de Chrome și Firefox în mod automat.

Cei mai mulți dintre noi încep ziua online pe Google și Facebook. Unii diversifică lista și mai adaugă o listă de clipuri pe YouTube, un site de știri sau un magazin online, în căutarea unor oferte. De obicei, procesul accesării respectivelor pagini necesită câteva minute, timp care ar putea scade dacă le aveți deja la bookmark-uri și nu le scrieți de mână. Din fericire, există și o soluție de automatiza întregul proces. Astfel, dacă știi cum deschizi un set de pagini web la fiecare pornire de Chrome și Firefox, este suficient doar să dai un click pe browserul preferat și vei ajunge instant la toate site-urile cu care vreți să-ți începi ziua.

Procesul de definire al respectivelor pagini este destul de similar în majoritatea browserelor, dar s-ar putea să existe mici variații. În orice caz, mai jos vom detalia ce trebuie să faceți în Chrome sau Firefox pentru ca la pornirea browserului să aveți pe ecran două, trei, cinci sau mai multe tab-uri cu adresele voastre web de interes.

În fiecare caz, porniți de la deschiderea în tab-uri diferite a paginilor web pe care vreți să le vedeți de fiecare dată când intrați în browser. Pasul al doilea implică accesarea meniului Settings din Chrome printr-un click pe cele trei puncte din dreapta sus. În partea de sus a primei pagini ar trebui să vedeți o secțiune intitulată On startup. Bifați cea de-a treia variantă ,,Open a specific page or set of pages” și faceți click pe Set Pages. În noua fereastră, după cum se poate vedea și în captura de mai sus, aveți un buton marcat Use current pages. Faceți click pe el, confirmați cu Ok și ați încheiat cazul. În Firefox, după ce ați deschis paginile dorite în tab-uri separate, faceți click pe cele trei liniuțe din dreapta sus și intrați în Preferințe. În partea de sus, ar trebui să vedeți un buton marcat ,,Folosește paginile actuale”. Faceți click pe el și închideți tab-ul de Preferințe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: