Corning apără ecranul ”sensibil” de la Samsung Galaxy Note 7

Corning apără ecranul ”sensibil” de la Samsung Galaxy Note 7

În urma unui test care a apărut online zilele trecute în privința sensibilității sporite a ecranului de la Galaxy Note 7, cei de la Corning s-au simțit nevoiți să intervină cu niște argumente pentru a apăra panoul Gorilla Glass 5.

Nu au trecut decât câteva zile de la publicarea unui test video de către utilizatorul YouTube JerryRigEverything. Respectivul individ postează astfel de clipuri de câțiva ani, dar este prima oară când rezultatea îi sunt contestate de o companie. Se pare însă că exact un astfel de gest s-au simțit nevoiți să facă cei de la Corning, creatorii sticlei de protecție de pe ecranul Galaxy Note 7.

Rezultatele clipului în cauză pot fi sintetizate în doar câteva cuvinte. Aparent, ecranul de la Galaxy Note 7 nu se sparge foarte ușor în cazul unei trânte, dar are o sensibilitate sporită la zgârieturi, măsurabilă cu gradul 3 pe scara de anduranță Mohs. În contextul în care ecranul de la Note 5 beneficiase de nota 5 pe scara Mohs, unii ar putea spune că Note 7 a făcut un pas în jos față de modelul de acum un an.

Cei de la Corning au luat ca un afront personal atât rezultatele testului lui JerryRigEverything, cât și metodologia folosită de acesta. Rezultatul a fost un set de explicații oferite de purtătorii de cuvânt ai creatorilor Gorilla Glass pentru Android Authority. ,,Testul realizat în clip, în mod evident, nu este realizat după standardele industriei. Folosește un instrument cu vârf ascuțit pe scara de rezistență Mohs, dar nu într-o manieră controlată.

În privința zgârieturilor efective, aceiași purtători de cuvânt sunt de părere că, deși se vâd niște zgârieturi destul de agresive pe ecran la finele clipului, acelea de fapt nu sunt zgârieturi, ci doar reziduri metalice ale șurubelniței folosite în timpul testului. ,,Rezidurile materiale pe suprafața de test nu sunt neapărat zgârieturi, dar pot părea unui ochi neantrenat ca fiind niște zgârieturi destul de vizibile.” Rămâne să mai vizionați încă o dată clipul din articolul inițial pentru a vă forma propria părere despre argumentele Corning. În final, sfatul meu ar fi să investiți într-o folie de protecție dacă faceți o investiție semnificativă într-un Galaxy Note 7.

Sursa: Ubergizmo