Core i3 Kaby Lake va fi mai rapid decât un Core i5 din generația actuală

Core i3 Kaby Lake va fi mai rapid decât un Core i5 din generația actuală

Amatorii de procesoare de top vor putea în curând să se orienteze către procesoare Kaby Lake, iar primele specificații referitoare la noile CPU-uri reprezintă motive de entuziasm.

Cu toate că au apărut deja notebook-uri cu procesoare din familia a șaptea de Intel Core i, amatorii de desktop-uri mai au un pic de așteptat până când vor pune mâna pe noile procesoare. Intel încă mai finisează aceste seturi de procesoare, iar, din câte se pare, cei mai fericiți vor fi amatorii de overclocking.

Conform unor rezultate ce au ajuns zilele trecute pe Geekbench, compania va oferi primul procesor i3 din seria K cu multiplicator deblocat. Asta înseamnă că acesta va include suport pentru overclocking și, dacă frecvența de lucru de 4 GHz nu este suficient de rapidă pentru voi, o puteți spori cu ușurință, dacă aveți un sistem de răcire pe măsură.

Procesorul în cauză poartă numele Intel Core i3 – 7350K și, cu toate că în specificații figurează cu frecvența de 4.0 GHz, în primele teste a făcut un salt până la 4,2 GHz. La bază, acesta este un procesor dual core, dar având în vedere că valorile obținute în Geekbench îl plasează peste aproape orice procesor Intel Core i5 lansat până la ora actuală, respectivul detaliu contează mai puțin.

Fanii Intel au pus presiune de-a lungul anilor pe Intel pentru a lansa un Core i3 cu multiplicator deblocat, dar abia la generația a șaptea de procesoare Core i, respectiva cerere le-a fost ascultată. Core i3 – 7350K este primul procesor i3 deschis la overclocking și, cu 4MB de memorie cache L3 are un TDP de 92W. Deși nu cunoaștem încă prețul pentru acest CPU, având în vedere că vorbim de un i3, vă puteți aștepta la o valoare foarte accesibilă. Este posibil ca acesta să fie chiar cel mai ieftin procesor din serie.

În testele ce au ajuns online, Intel Core i3-7350K a obținut un scor de 5137 de puncte în testul single core, o valoare care îl pune deasupra celor mai rapide procesoare Intel Core i5 și 10048 în testul multi-core, ce-l poziționează pe aceeași linie cu procesoare Intel Core i5 destul de scumpe: Core i5 – 6400 și i5 – 4670K. În final, Kaby Lake se anunță a fi o familie de procesoare foarte interesantă și un motiv rezonabil de upgrade.

intel-kaby-lake-i3-benchmark

Sursa: Ubergizmo