Concurs NASA: premiu de un milion de dolari pentru un robot pregătit pentru Marte

Concurs NASA: premiu de un milion de dolari pentru un robot pregătit pentru Marte

Săptămâna aceasta, NASA a anunțat lansarea programului Space Robotics Challenge, care oferă un premiu de un milion de dolari celui care reușește să programeze un robot eficient pentru a fi trimis pe Marte.

Echipele care concurează vor avea misiunea de a-l programa pe Robonaut 5, un robot humanoid, astfel încât să repare daunele provocate de o furtună de nisip. Trei obiective contează cel mai mult: să repare un panou solar, să repare o spărtură în habitat și să facă să funcționeze o antenă de satelit pentru comunicații. Desigur, concursul se va desfășura într-un mediu virtual, iar runda finală se va desfășura în iunie 2017, potrivit NASA.

Robonaut este cunoscut și sub numele de Valkyrie și e un robot creat de agenție pentru misiuni complicate în spațiu. Robotul umanoid electric ar putea, în viitorul nu foarte îndepărtat, să fie trimis pe Marte pentru a crea habitatul și infrastructura de care vor avea nevoie oamenii care se vor aventura pe planeta roșie. Ar putea fi folosit și pentru chestiuni de mentenanță periculoase pentru oameni, aici, pe Terra. Are mai mult de 200 de senzori individuali, patru camere, are 1,82 înălțime și 130 de kilograme. Poți afla mai multe despre Space Robotics Challenge aici.

În mitologia nordică, walkiriile sunt divinități feminine minore, care îl slujesc pe zeului Odin. Scopul lor este să îi aleagă pe cei mai eroici războinici care mor pe câmpul de luptă și să îi ducă în Valhalla, unde aceștia vor deveni „Einherjar”. Acest lucru era necesar, deoarece Odin avea nevoie de cât mai mulți războinici viteji care să lupte alături de el în ziua de Ragnarok.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: