06 dec. 2016 | 07:42

Uniunea Europeană nu mai suportă conținutul online încărcat de ură

ACTUALITATE
Uniunea Europeană nu mai suportă conținutul online încărcat de ură

Există o problemă foarte mare cu conținutul încărcat de ură din online, iar Uniunea Europeană speră să pună presiune pe marii giganți din tech să facă ceva în legătură cu asta.

În contextul în care este atât de ușor de identificat hate speech-ul și manifestările de trolling de pe internet, pare aproape absurd că astfel de conținut nu dispare de pe internet sau, cel puțin, de pe marile rețele sociale. Nici măcar atunci când cineva raportează conținutul ofensator descoperit într-o postare de pe Twitter sau Facebook, durează mai mult de 24 de ore în medie până când dispare.

Partea cea mai frustrantă este că, la începutul acestui an, Facebook, Twitter, Google și Microsoft au semnat un parteneriat și au promis că vor face o treabă semnificativ mai bună în eliminarea conținutului cu ură din online. Tot atunci a fost aruncată valoarea de 24 de ore pentru ștergerea postărilor ofensatorii. Nu au reușit să se țină de promisiune. Mai puțin de 50% din postările raportate sunt soluționate într-o zi.

Pentru a forța schimbarea acestei atitudini de nepăsare cu consecințe foarte grave, Uniunea Europeană lucrează la un proiect de lege prin care să forțeze companiile mai sus menționate să ia atitudine. ,,În practică, de fapt, companiilor le ia mai mult să-și atingă scopul. În 24 de ore au analizat doar 40% dintre postările raportate.” Un oficial al Comisiei Europene a insistat pe ineficiența sistemului actual. ,,După 48 de ore, respectiva valoare a ajuns la mai mult de 80%. Asta ne arată că ținta poate fi într-adevăr atinsă, dar că va necesita un efort sporit din partea companiilor IT.

În urma unei analize independente realizate de Financial Times, cei de la Twitter sunt cei mai ineficienți când vine vorba de eliminarea conținutului problematic, în timp ce la YouTube sunt cei mai rapizi. ,,Dacă Facebook, YouTube, Twitter și Microsoft vor să mă convingă pe mine și pe miniștri că o abordare non-legislativă poate funcționa, trebuie să acționeze rapid și să facă eforturi semnificative în lunile care urmează.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele