Cofondatorul Apple critică iPhone 7 înainte de lansare

Cofondatorul Apple critică iPhone 7 înainte de lansare

Steve Wozniak este îngrijorat în legătură cu schimbările care vor fi implementate odată cu lansarea noului iPhone.

Dacă ați rămas la curent în legătură cu zvonurile legate de lansarea iPhone 7, atunci probabil știți că Apple ar avea de gând să renunțe la jack-ul de 3,5mm. În trecut, se spunea că gigantul din Cupertino ar urma să furnizeze căști care se pot conecta prin Lightning. Acum, majoritatea publicațiilor vorbesc despre căști Bluetooth. Mai mult decât atât, unele companii deja oferă căști care se port conecta prin portul Lightning, aprobate deja de Apple.

Însă nu toată lumea este de acord cu decizia companiei. ”Dacă nu are un jack de 3,5 milimetri, mulți oameni vor fi supărați. Nu folosesc Bluetooth, nu-mi place tehnologia wireless”, a declarat Steve Wozniak într-un interviu pentru publicația Australian Financial Review. După cum scriu cei de la CNET, Wozniak folosește o pereche de căști speciale, care îi permit chiar să doarmă cu ele în urechi. Din păcate, acestea beneficiază de conectorul standard de 3,5 milimetri.

Cu toate acestea, cofondatorul Apple a declarat că dacă gigantul american le-ar permite clienților să cumpere un adaptor pentru portul folosit, atunci el ar face asta. În mod interesant, Wozniak a dat de înțeles că are o părere foarte bună despre telefoanele care folosesc portul USB Type C, declarând că acesta reprezintă viitorul. Wozniak a fondat Apple în anii ’70, alături de Steve Jobs, însă a părăsit-o în 1985. Chiar și așa, el a rămas oarecum apropiat de compania și oferă sfaturi ocazional.

Conform unui videoclip apărut recent, schimbările în noile iPhone 7 și 7 Plus nu vor fi radicale față de generația anterioară de smartphone-uri Apple. Camera va fi  în continuare ieșită din carcasă un pic, dar respectiva ieșire va fi mai bine finisată. Mufa de căști lipsește cu desăvârșire, același lucru fiind valabil și în cazul liniilor de demarcare pentru antenă pe care le vedem pe spatele oricărui iPhone 7 și 6S. S-a făcut referință și la un buton principal Force Touch ID care se presupune că ar fi mai deștept, dar nu îl vedem în acțiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: