Chronos 1.4 e camera de mare viteză care reinventează roata

Există foarte multe camere ce pot captura conținut video la viteză foarte mare, dar Chronos 1.4 aduce astfel de performanțe spectaculoase în mâinile pasionaților cu bugete de captură semnificativ mai mici.

Chronos 1.4 este un proiect de la o firmă mai puțin cunoscută în domeniul camerelor, dar asta nu înseamnă sub nici o formă că trebuie neglijat. Conform primelor estimări, această creație de aproximativ 2500 de dolari este echivalentă din punctul de vedere al performanțelor cu echipamente de 30.000 de dolari. Pasionații capturilor în slow motion sunt de părere că, în momentul în care va deveni un produs de serie, Chronos 1.4 are potențialul să reinventeze modul în care realizăm clipuri precum cele de mai jos.

În plus, prin prisma prețului semnificativ mai accesibil, mult mai mulți oameni creativi ne vor putea arăta lucruri incredibile ce nu pot fi observate decât la 21.650 de cadre pe secundă. Momentan, camera se pregătește să fie subiectul unei campanii de crowdfunding în următoarele săptămâni, dar specificațiile produsului final sunt deja destul de clare.

Chronos 1.4 poate filma până la 21.650 de cadre pe secundă la cea mai mică rezoluție, 640 x 96 pixeli. La cea mai mare rezoluție, 1280 x 1024, viteza scade până la valoare de 1057 de cadre pe secundă, care oricum este foarte mare. Un alt avantaj important al camerei este derivat din interfața foarte prietenoasă și de faptul că vine cu o montură CS cu adaptor de C, deschizând ușile către o varietate foarte mare de obiective existente. Faptul că folosește o baterie standard de aparat foto Nikon nu face decât să vă ajute și mai mult în cazul în care cea standard se deteriorează sau pur și simplu vă doriți să aveți în permanență două sau trei baterii la voi.

Dacă vă tentează un astfel de gadget, nu trebuie să mai așteptați decât câteva săptămâni, până când va ajunge pe GoFundMe, pentru a face investiția.

via GIPHY

via GIPHY

Alexandru Puiu
13:45 29.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video