03 nov. 2016 | 11:35

Motivele pentru care Rusia renunță la produsele Microsoft

ACTUALITATE
Motivele pentru care Rusia renunță la produsele Microsoft

Cea mai recentă consecință a conflictului mai mult sau mai puțin tacit între Rusia și Statele Unite începe să aibă consecințe pentru companii americane precum Microsoft. 

Conform celor de la FBI, la ora actuală, nu mai există nici un dubiu în legătură cu implicarea hackerilor ruși în publicare online a email-urilor lui Hilary Clinton de pe serverul personal. Deși la finalul săptămânii trecute au ajuns online și câteva mii de emailuri ale principalului consilier al lui Vladimir Putin, asta nu înseamnă că rușii stau cu brațele încrucișate când vine vorba de tehnologii americane.

Primul pe listă este un parteneriat dintre guvernul Rusiei și Microsoft ce va fi redus la zero, de frica unei potențiale colaborări între gigantul din Redmond și agențiile guvermanetale americane. Cei de la Microsofot nu doar că au dezmințit zvonurile, dar nu există nici un argument plauzibil în această direcție nici măcar din partea lui putin. În schimb, momentul în care inițiezi un conflct cu o accidentul, cea mai potrivită țintă este o companie pregum gigantul din Redmon care este întruchiparea tuturor idealurilor americane.

Mai mult decât, atât până și LinkedIn întâmpină dificultăți majorea în a-și desfășura în continuare activitatea pe teritoriul Rusiei. Conform unei surse care a preferat să-și păstreze anonimatul, se pare că acesta este doar primul pas către obținerea independenței Rusiei de tehnologie americană.

Cel mai mare avantaj pe care l-ar avea organizațiile guvernamentale rusești dacă reușesc să renunțe în masă al Windows și Office vine însă sub forma alternativelor autohtone ce vor fi oferite angajaților. Acestea din urmă, pe de o parte, vor reprezenta un motiv de mândrie națională și vor ajuta afacerile locale, dar, în același timp, vor fi mult mai ușor de monitorizat într-un stat care face pași mici către totalitarism. Software-ul rusesc ar fi instrumentul perfect pentru implementarea de restricții vizavi de accesarea unei multitudini de alte servicii americane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele