Cele mai bune seriale cu supereroi

Cele mai bune seriale cu supereroi

Dacă ai una dintre acele zile în care ai atât de multe responsabilități și lucruri de făcut încât te hotărăști să te apuci de un serial nou, ți-am pregătit o listă. Și nu orice listă, ci una cu seriale cu supereroi.

Nu le-am inclus și pe cele animate, pentru că putem fi cu toții de acord cu faptul că nimic nu o sa bată vreodată Batman: The Animated Series. Nu le-am inclus nici pe cele vechi, clasice, ci am ales să ne orientăm atenția către producțiile noi. Noi le urmărim cu plăcere, chiar dacă nu sunt create în totalitate după chipul și asemănarea benzilor desenate. Până la urmă, și supereroii nemuritori au nevoie de o reîmprospătare uneori.

Înainte de a trece la lista propriu-zisă, avem de făcut o mențiune: e un contrast foarte interesant între filmele inspirate din benzile desenate și serialele din aceeași categorie. Dacă în universul DC, filmele sunt mult mai întunecate și brutale decât cele din grădina Marvel, în cazul serialelor e exact invers. E bine să știi din start că dacă vrei un serial light cu supereroi, mai bine optezi pentru ceva marca DC. Dar dacă vrei ceva mai bine concentrat, care să te și facă să te sperii uneori, alege Marvel. Noi vi le prezentăm pe cele care ne-au plăcut cel mai mult, iar ordinea este aleatoare.

Cele mai bune seriale cu supereroi – Daredevil

Serialul este produs de Netflix, așadar e independent de televiziunile americane. Cum ne afectează asta? Dincolo de faptul că nu ne sâcâie reclamele, nu există limită de violență. Dacă ai văzut filmele Marvel din ultimul timp, știi că mizează mult pe umor negreu, sarcasm și alte ingrediente cu un gust similar. Nu se poate la fel și despre Daredevil, care e cât se poate de brutal, în cel mai bun sens cu putință. Povestea, în linii mari, sună cam așa: Matt Murdock, fiul unui boxer irlandez, Battlin Jack Murdock, orbește din cauza unei substanțe radioactive. Acest eveniment tragic l-a făcut, în timp, să își ascută toate celelalte simțuri suficient de mult încât să-i ajungă pentru a ține piept infracționalității din orașul în care locuiește. Avem și aici motivul recurent al vieții duble: Matt e avocat pe timp de zi și supererou pe timp de noapte. Un alt punct pro incontestabil, dincolo de efectele speciale și povestea intrigantă, e faptul că personajele sunt construite într-un mod fascinant.

Cele mai bune seriale cu supereroi – Jessica Jones

Jessica Jones este al doilea serial din cele patru dezvoltate în parteneriatul Netflix-Marvel. Jessica Jones nu e supereroina clasică, dar asta te va face să o îndrăgești și mai mult. Este departe de a fi un justiţiar gata să sară în ajutorul celor slabi. Alcoolică, extrem de directă şi adesea indiferentă la ceea ce se întâmplă în jur, deschide o agenţie de detectivi particulari, Alias Investigations. În primă fază, Jessica nu vrea decât să supraviețuiască și să aibă bani de băutură. Motivul comportamentului ei antisocial e revelat destul de repede: cu luni în urmă, Jessica a fost victima lui Kilgrave, un bărbat în stare să controleze minţile celor din jur. Convinsă că Kilgrave este mort, ea încearcă să meargă mai departe cu viața ei, dar descoperirea că inamicul ei e încă în viață și liber schimbă cu totul cursul acțiunii. Traume, violență, natura umană abordată dintr-un unghi întunecat: cam despre asta e Jessica Jones.

Cele mai bune seriale cu supereroi – Gotham

Știm că mai sus am specificat că serialele DC sunt mult mai blânde decât cele Marvel, dar avem aici o excepție. Înainte de Batman, a existat Gotham. Și înainte ca Batman să preia controlul în lupta împotriva răufăcătorilor, comisarul Gordon (Ben McKenzie) se ocupa de asta. Ei bine, Gotham este povestea care ne dezvăluie originile celor mai importanți răufăctori și justițiari. E fascinant pentru că ne dezvăluie circumstanțele care au dus la conturarea celor care aveau să devină în viitor: Catwoman (Selina Kyle), The Penguin (Oswald Cobblepot), The Riddler (Edward Nigma), Two-Face (Harvey Dent) sau Joker.

Cele mai bune seriale cu supereroi – Arrow

Nu știm unde să-l încadrăm pe Arrow: e, într-un fel, un Robin Hood modern, dar ne aduce aminte și de Batman. Povestea gravitează în jurul lui Oliver Queen (Stephen Amell), un miliardar chipeș care, după ce un naufragiu îl aruncă timp de cinci ani pe o insulă pustie din Pacific, este găsit și se întoarce în orașul natal Starling City. Până aici, ne amintește de Bruce Wayne: nicio superputere, dar suficient de mulți bani încât să își fabrice câteva. Queen își creează un alterego, devenind un justițiar vânat atât de răufăcătorii din oraș, cât și de autorități.

Cele mai bune seriale cu supereroi – The Flash

The Flash și Arrow se intersectează de multe ori, dar e greu să stabilim care dintre cei doi ne e mai simpatic. În adaptarea poveștii celui mai rapid om din lume despre care vorbim acum, te avertizăm că nu vei vedea un Flash identic celui din benzile desenate. Acest Barry Allen e mult mai timid și lipsit de sarcasmul cu care te-ai obișnuit în seria Justice League, dar primește puncte bonus pentru asemănarea fizică. De asemenea, mai trebuie să știi că serialul este destul de light și puțintel siropos, dar te poate învăța ceva știință și nu te va plictisi.

Cele mai bune seriale cu supereroi – Agents of SHIELD

Agentul Phil Coulson (Clark Gregg) revine în organizația internațională de apărare a legii și a ordinii S.H.I.E.L.D. El formează un mic, dar foarte performant grup de agenți, pentru a se ocupa de cazuri care nu au fost încă clasificate și care se remarcă prin ceva inedit, straniu sau necunoscut. Echipa este formată din extrem de convenționalul agent Grant Ward (Brett Dalton), un expert în lupte și spionaj, agentul Melinda May (Ming-Na Wen), pilotul și expert în arte marțiale, retrasul și genialul Leo Fitz (Iain De Caestecker) și agentul Jemma Simmons. Ei vor fi însoțiți de un un nou recrut civil, un hacker foarte talentat pe nume Skye (Chloe Bennet).

Citește și: