Cât de mult ar costa să fii Batman

Cât de mult ar costa să fii Batman

Supereroii devin supereroi in în feluri diferite. Unii sunt ca Superman și se nasc așa, alții sunt ca Green Arrow și se antrenează enorm, alții au accidente mai mult sau mai puțin fericite, precum Spiderman. Și mai sunt și alții ca Batman, care au multă înverșunare și foarte, foarte, foarte mulți bani.

Ca să facem o paralelă cu universul Marvel, unde îl avem pe la-fel-de-ridicol-de-bogatul Iron Man, să fii Batman ar costa cam de șapte ori mai mult. Singura parte bună e că e realizabil, cu condiția să fii și multimiliardar, nu doar un suflet justițiar neliniștit. Thaddeus Howze, istoric expert în Comics, a ajuns la concluzia că pentru a avea toate gadgeturile uimitoare ale Cavalerului întunecat, ar trebui să scoți din buzunare (sau din bănci) 682.450.750 de dolari.

Da, știm, și nouă ne-a luat ceva să pronunțăm numărul ăsta, dar e de menționat că ia în calcul și combinația peșteră-conac pe care am văzut-o în seria filmelor cu Christian Bale în rol de protagonist. Dacă scoți peștera din calcul, ai ajunge la 83 de milioane de dolari, în care sunt incluse costumul, antrenamentul, echipamentele, gadgeturile și, evident, majordomul fidel.

Costumul ar costa în jur de 1.058.600 de dolari, și pe bună dreptate, dat fiind faptul că e antiglonț, antifoc, anti-orice-pericol și e, în același timp, flexibil și ușor. Ai crede că viața ta merită banii aceștia.

Costumul lui Batman

Cât despre mașini, Tumblerul s-ar ridica la 18.000.000 de dolari. Batpodul, care e un fel de motocicletă cu ajutorul căreia poți evada din Tumbler, ar costa 1.500.000 de dolari. Cât despre celebrul batmobil, prețul lui s-ar învârti pe la 60.000.000 de dolari.

Cât despre gadgeturile și armele care l-au transformat pe Batman în coșmarul răufăcătorilor, vedem în imaginea de mai jos cam ce preț ar avea cele mai importante.

Gadgeturile lui Batman

În plus, toată distracția cu reconstruirea Batcave-ului și a casei părintești ar costa 600.000.000 de dolari, după ce au fost distruse în Dark Knight Rises. Era de așteptat, dat fiind faptul că vorbim de facilități pline cu sisteme și supercomputere, instrumente medicale sofisticate și personal de încredere. În plus, un Alfred credincios ar costa în jur de 230.000 de dolari pe an, pe bună dreptate. Ce ar fi Batman fără Alfred?

Casa si majordomul lui Batman

Cât despre antrenamentele care l-au învățat pe Batman să folosească toate aceste obiecte extrem de scumpe, ar fi de scos din buzunar cam 213.610 de dolari. După cum am specificat și mai sus, costurile acestea sunt evaluate prin raportare la personajul interpretat de Christian Bale, poate cel mai bun Batman din istorie. Desigur, acum poți să îi dai o șansă și lui Ben Affleck în Batman v Superman. Nu știm încă ce preț are tot echipamentul lui de supererou, dar îl vom întreba.

Antrenamentul lui Batman

 

 

Citește și: