01 mart. 2016 | 17:17

Cât de lentă va fi adopția VR, conform lui Mark Zuckerberg

ACTUALITATE
Cât de lentă va fi adopția VR, conform lui Mark Zuckerberg

Realitatea virtuală va putea fi adoptată la scară largă până la finele acestui an, dar Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook este de părere că va dura mult mai mult decât atât.

În ultimele săptămâni am dezbătut intens specificațiile și prețurile aferente Oculus Rift și HTC Vive. Respectivele kituri de realitate virtuală sunt disponibile pentru precomandă și în următoarele luni ar trebui să ajungă la toți cei care și-au dorit să le achiziționeze. Mai mult decât atât, o mare parte din târgul de tehnologie MWC de anul acesta a gravitat în jurul fenomenului VR. Nici nu mai vorbim de PlayStation VR, kitul celor de la Sony ce urmează să fie detaliat într-o conferință separată ce va avea loc pe 15 martie.

Per ansamblu, există multe opțiuni prin intermediul cărora vă puteți orienta către realitate virtuală sau puteți adopta acest trend tehnologic, iar popularitatea sa nu face decât să accelereze. Din păcate, volumul de conținut disponibil nu este încă foarte mare, iar prețul pentru echipamentele necesare este semnificativ.

Întrebat dacă echipamentele de realitate virtuală vor putea fi considerate mass market în viitorul apropiat, Mark Zuckerberg s-a arătat foarte reticent. Din punctul său de vedere, vor mai trece încă 10 ani până când această tehnologie va ajunge în casele oamenilor. ,,În mod sincer, nu știu cât va dura. Ar putea fi cinci ani, ar putea 10 ani, ar putea fi între 15 și 20. Eu bănuiesc că o să fie cel puțin 10.” Într-un interviu cu redactorii Business Insider a detaliat cum vede el această situație.

Opinia lui Mark Zuckerberg este destul de relevantă când vine vorba de subiectul realității virtuale, deoarece a achiziționat Oculus VR în 2014. Cu toate că Oculus Rift va ajunge pe piață în câteva luni, este interesant faptul că CEO-ul Facebook consideră investiția sa în compania producătoare ca fiind pe termen lung.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele