SpaceVR trimite camere care filmează la 360 de grade în spațiu

SpaceVR trimite camere care filmează la 360 de grade în spațiu

SpaceVR este un nou startup care vrea să facă în așa fel încât primul satelit din lume înzestrat cu o cameră capabilă să filmeze video la 360 de grade să ajungă în spaţiu anul viitor.

Vehiculul, numit Overview 1, va fi plasat la bordul unei rachete SpaceX Falcon 9 în vara anului viitor și trimis la bordul Stației Spațiale Internaționale. De acolo, se pare că va fi plasat pe o orbită joasă a Terrei de către NanoRacks LLC, compania care operează modulul comercial de la bordul staţiei.

Conţinutul care va fi înregistrat de camera de pe Overview 1 va putea fi văzut prin intermediul unui headset VR. SpaceVR doreşte să reușească o transmisie live permanentă din spaţiu prin intermediul satelitului, iar cei care doresc acces la stream vor fi nevoiți să plătească, potrivit Mediafax.

SpaceVR a început ca proiect pe Kickstarter în 2015. Atunci, planul era să trimită o instalație cu 12 camere la bordul ISS, care să fie capabilă să captureze înregistrări 3D, la 360 de grade. Totuși, campania de strângere de fonduri a eșuat, așa că SpaceVR a renunțat la ea după o lună. După o perioadă scurtă de timp, a mai încercat o dată, dar rezultatul a fost același. Apoi, în aprilie, compania a anunțat că a primit o investiție de 1,25 de milioane de dolari.

Cei de la SpaceVR susțin că înregistrările îi vor face pe cei care le vizionează să se simtă de parcă ar fi în spațiu. Rămâne de văzut cum se va materializa ideea companiei, care sună destul de interesant momentan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: