15 dec. 2016 | 23:47

Call of Duty Modern Warfare Remastered te frustrează cu microtranzacții

VIDEO VIDEO

După ce ai cheltuit 60 de euro ca să te joci Call of Duty Modern Warfare Remastered, Activision a decis să-ți servească niște microtranzacții cu bani reali în cel mai nou update.

Conceptul de achiziții in-app sau microtranzacții a reușit să strice o mare parte din jocurile populare din ultimii ani. În același timp însă, aceeași rețetă a stat la baza unor jocuri gratuite de foarte bună calitate, în care investirea de bani reali era complet opțională. Problema apare după ce cheltui o sumă astronomică pe un joc precum Call of Duty, doar pentru a vedea că dezvoltatorii s-au decis să-ți ceară alți bani pe niște culori în plus la arma ta preferată sau pentru o țintă mai interesantă pe ecran (crosshair).

Pe lângă particularitățile negative, cel mai nou update gratuit pentru Call of Duty Modern Warfare Remastered, include și câteva plusuri greu de ignorat. În această categorie intră șapte hărți clasice, din jocul original. Acestea sunt Bloc, Countdown, Pipeline, Showdown, Strike, Wet Work, plus Winter Crash. Ultima este cu atât mai specială cu cât, în versiunea originală a jocului, nu era disponibilă decât în versiunea de PC a titlului, nu și pe console.

Pentru prima oară, odată cu actualizarea Operation Arctic Wolf, vă puteți înfrunta prietenii din pielea unor personaje feminine. Acestea ar fi trebuit să fie prezente de mult timp într-un Call of Duty, dar e bine mai târziu, decât niciodată.

Vizavi de conținutul achiziționabil prin microtranzacții, acesta este exclusiv de ordin estetic și nu ar trebui să avantajeze la vreun nivel persoanele care au decis să investească bani reali în joc. În plus, cu multă răbdare și perseverență, aceleași particularități le puteți dobândi și prin sesiuni extinse de gaming, care, la un moment dat, se reflectă în bani virtuali de forma Call of Duty Points. Aceeași bani virtuali pot fi folosiți pentru achiziția unei lopeți sau a unui ciocan, dacă doriți vă înfruntați prietenii în această manieră.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele