Blackberry pregătește lansarea a două noi telefoane Android

Blackberry pregătește lansarea a două noi telefoane Android

Conform celor mai noi informații, Blackberry ar putea lansa în curând două telefoane Android.

Deși a fost unul dintre cele mai mediatizate telefoane în urmă cu ceva vreme, Blackberry Priv nu s-a dovedit un succes comercial pentru companie.

,,Priv va fi răspunsul pentru utilizatori cu vechime de BlackBerry cărora le este dor de tastatura fizică, dar au avut nevoie de aplicații. De asemenea, răspundem cererii utilizatorilor actuali și viitori de BlackBerry care au nevoie de tot: opțiuni, inovație, securitate, intimitate și productivitate”, declara John Chen pe blogul oficial al companiei în urmă cu ceva vreme.

Între timp, Priv nu a reușit să contribuie la îmbunătățirea situației financiare a companiei, motiv pentru care Blackberry se pare că pregătește două telefoane Android mid-range.

După cum scrie Slashgear informația a fost confirmată chiar de către Chen, însă acesta nu a menționat când am putea vedea cele două telefoane lansate. Blackberry nu a furnizat informații în legătură cu numărul de modele Priv comercializate recent, însă compania a declarat că a vândut în jur de 600.000 de telefoane pe parcursul ultimului sfert financiar, mult mai puține decât au prezis.

Pentru a vă face o idee mai bună în legătură cu diferența dintre Blackberry și cei mai mari producători de mobile, trebuie să știți că Samsung a vândut până acum nu mai puțin de 10 milioane de terminale Samsung Galaxy S7 și S7 Edge. Dacă Blackberry renunță la propriul său sistem de operare, nu poate să ne mire că dezvoltatorii de aplicații – mari sau mici – nu mai vor să aibă de-a face cu această platformă.

Cu toate acestea, Blackberry a reușit să convingă Facebook că puținii utilizatori care au mai rămas ar trebui să fie importanți pentru rețeaua socială, așa că gigantul condus de Zuckerberg a făcut un compromis. Cu toate că aplicația nativă pentru BB10 și BB OS nu va mai funcționa, utilizatorii de Blackberry vor putea folosi versiunea web a rețelei sociale, care a primit o serie de îmbunătățiri pentru ei.

Citește și: