Samsung Gear Fit 2 este o brățară inteligentă atrăgătoare

Samsung Gear Fit 2 este o brățară inteligentă atrăgătoare

Cei de la Samsung nu au fost niciodată foarte pricepuți la realizarea de smartbanduri populare și nici ceasurile lor nu se vând neapărat ca pâinea caldă, dar Samsung Gear Fit 2 pare să fie un pas în direcție corectă.

Dacă ați simțit în vreun moment că aveați prea puține opțiuni în materie de hibride între ceasuri și brățări inteligente, recent anunțatul Samsung Gear Fit 2 s-ar putea să vă atragă.

Seria Gear a primit doi noi membri în ultimele zile, sub forma noii perechi de căști cu adevărat wireless IconX și nou smartband Samsung Gear Fit 2. Ilustrat în imaginea de mai sus, acest gadget vine la mai bine de doi ani după ce primul Gear Fit a fost anunțat în la MWC în Barcelona în 2014. Încâ de atunci erau multe motive să îndrăgești display-ul curbat ala aparatului, iar acea particularitate a fost transpusă și în noul model.

Tot la capitolul smilarități, intră sistemul de operare preinstalat Tizen OS. Complet diferit de Android Wear în noua iterație, este important să rețineți că Gear Fit 2 funcționează de minune cu orice smartphone ce rulează Android 4.4 sau mai nou.

La bază, Samsung Gear Fit 2 este construit în jurul unui display Super AMOLED dreptughiular de 1,5 inci, o valoare semnificativ mai mică decât a iterației de acum doi ani care sărise până la 1,84 inci. În schimb, rezoluția s-a păstrat – 216 x 432, cifre care se reflectă într-o creștere a densității de pixeli până la 322 ppi, de la 245ppi. Greutate de 28 de grame este practic neschimbată, dar lungimea este mai scurtă cu 6,2mm.

Pentru a vă monitoriza caracteristicile efortului fizic cu o precizie cât mai mare, Samsung Gear Fit 2 folosește un procesor Exynos 3520 la 1GHz și 512MB RAM. Spațiul de stocare intern este de 4GB, iar toate acestea împreună apropie foarte mult noul Gear Fit 2 de Gear S2, cu excepția faptului că acea folosește un Dual Core  la 1GHz de la Qualcomm – MSM8x26. Un modul GPS vă spune pe unde vă deplasați fără telefon, iar numărul activităților sportive ce pot fi analizate este 15, dintre care 5 pot fi recunoscute automat. Gear Fit 2 este certificat IP68 pentru rezistență la apă, iar memoria internă vă va permite să ascultați muzică de la el. Bateria de 220 mAh ar trebui să fie suficientă pentru 3-4 zile departe de priză.

Samsung Gear Fit 2 va fi disponibil începând cu data de 10 iunie la majoritatea magazinelor de tech cu prețul de 179 de dolari.

Citește și: