Google vă oferă diagnostice medicale, dar ar putea fi o idee foarte proastă

Google vă oferă diagnostice medicale, dar ar putea fi o idee foarte proastă

Eu sunt de părere că cel mai neinspirat gest pe care îl puteți face online este să căutați boli și tratamente, dar oficialii Google se pare că sunt de altă părere.

Autodiagnosticarea medicală implică riscuri enorme de sănătate. Nici măcar medici cu zeci de ani de experiență nu se autodiagnostichează și preferă să apeleze la un coleg de breaslă pentru un diagnostic obiectiv. Trecând însă peste acest set de circumstanțe, există un amalgam de unelte online care facilitează procesul. WebMD este una dintre cele mai populare, în timp ce soluția celor de la Google pe marginea acestui subiect este una dintre cele mai noi.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, Google a început să răspundă în mod direct la întrebările de medicină. În același mod în care poate realiza o transformare din mile în kilometri sau vă poate oferi mai multe detalii despre activitatea artistică a unui actor, Google s-a transformat în medic. Printr-un update adus popularului motor de căutare, Google reușește acum să vă scape de vizitarea unor website-uri ciudate sau de parcurgerea mai multor forumuri când vine vorba de obținerea unui diagnostic. În principiu, la o întrebare legată de o durere de cap, de exemplu, vă vor fi listate o serie de scenarii mai mult sau mai puțin plauzibile însoțite de simptome suplimentare sau factori în minus.

Prin intermediul acestui nou sistem, ar trebui să deveniți un pic mai optimiști în momentul în care aveți cea mai mică problemă de sănătate. În definitiv, nu orice durere de cap este o simptomă specifică unei tumore pe creier sau a unui anevrism cerebral.

,,Am lucrat cu o echipă de doctori în medicină pentru a analiza informațiile din spatele simptomelor individuale, iar experți de la Harvard Medical School și Clinica Mayo au evaluat simptomele corelate pentru o mostră reprezentativă de căutări cu scopul de a îmbunătăți listele afișate.” Cei de la Google au lucrat foarte mult la funcția proaspăt implementată și cu toate că momentan este disponibilă doar în engleză pe mobil, nu ar trebui să dureze foarte mult până va fi transpusă și în română.

Sursa: Ubergizmo