Apple te forțează să plătești servicii ce au fost gratuite

Apple te forțează să plătești servicii ce au fost gratuite
14:06 30.01.2016

După publicarea rezultatelor financiare pe ultimul trimestru, de acum câteva zile, este evident că Apple trebui să-și regândească un pic tactica de a genera profit. Sperăm însă să nu continue același trend început cu iTunes Radio.

Deși cei de la Apple s-au bucurat să înregistreze un nou trimestru fiscal cu profituri record, din același raport mai putea fi trasă o concluzie. Vânzările de smartphone-uri premium sunt în scădere, deoarece utilizatorii de telefoane sunt atât de mulțumiți de gadgeturile lor încât nu le mai schimbă în fiecare an, iar posibilitățile de extindere în piețe în care doritorii nu au deja un iPhone, sunt infime către inexistente.

Deoarece hardware-ul nu mai este la fel de profitabil ca altă dată, Apple a ajuns să insiste pe cele un miliard de dispozitive din piață care depind de serviciile companiei americane pentru a funcționa în condiții optime. Ca urmare, vor încerca să pună presiuni pe utilizatorii de iPhone, iPad sau Mac să cheltuie bani în tot felul de moduri.

De parcă emailurile și notificările de iDevice-uri care vă invită să faceți upgrade la spațiu pe iCloud contra cost nu erau suficiente, același gigant din Cupertino a anunțat că ar iTunes Radio nu va mai putea fi accesat gratuit. Serviciul gratuit pentru crearea de radio-uri personalizate, ce nu făcea decât să vă oblige să ascultați câteva reclame între melodiile voastre preferate, nu mai există. În cazul în care v-ați bucurat de acea funcție atractivă și doriți să o faceți în continuare, singura opțiune este să vă abonați la Apple Music contra sumei ,,modice” de aproximativ 10 dolari pe lună.

De asemenea, o altă funcție care a dispărut brusc poartă numele de Match. Aceasta vă permitea să vă oglindiți în cloud colecția voastră personală de muzică pentru a o asculta de pe orice iDevice sau sistem cu iTunes. Pentru același serviciu veți fi nevoiți de acum înainte să vă abonați la Apple Music.

Singura soluție pentru a vă bucura de muzică în format gratuit de la Apple este să ascultați Beats 1, postul de radio internațional pe care îl găsiți în Music. Acesta nu face parte din Apple Music. Dacă nu știți deja, pentru a experimenta Apple Music există o perioadă gratuită de probă de 3 luni, dar dacă nu sunteți atenți veți fi taxați automat după încheierea ei.

loading...