04 oct. 2016 | 09:45

Apple pregătește trei modele de iPad Pro pentru 2017

ACTUALITATE
Apple pregătește trei modele de iPad Pro pentru 2017

Dacă actualele modele de iPad Pro ți se par deja învechite, nu mai ai mult de așteptat până la următoarea lansare de tablete de la Apple.

Apple se pregătește să iasă din tipar cu următoare lansare, deoarece are în plan să aducă pe scenă nu două, ci trei modele de iPad Pro. Informația a apărut prima oară pe blogul japonez Mac Otakara, citat de digitaltrends.com. Zvonurile vin de la o ”sursă de încredere” care a oferit și câteva detalii despre noile tablete.

Cele trei tablete vor avea mărimi diferite, începând cu cea de 12,9 inci și continuând cu cea de 9,7 inci. Aceste două tablete vor primi un upgrade serios pe partea de hardware. Surpriza seriei Pro o reprezintă un iPad cu un ecran de 7,9 inci, al cărui scop este, cel mai probabil, să înlocuiască pe piață ”bătrânul” iPad mini 4.

Noul iPad Pro va fi mai ieftin decât celelalte două tablete și va împrumuta o bună parte din funcțiile pe care varianta de 9,7 inci le propune. Cel mai probabil, tableta va avea un sistem de 4 difuzoare, dar și un ecran True Tone, ce se bazează pe senzori de lumină ambientală pentru a ajusta culorile în funcție de mediul înconjurător.

Toate cele trei iPad Pro vor avea upgrade-uri la microfoane: vor beneficia de un sistem de patru microfoane, în comparație cu sistemul dual găsit pe modelele din prezent. De asemenea, cele trei modele de iPad Pro vor păstra jack-ul de 3,5mm pentru căști.

Un lucru e sigur, Apple are nevoie de o serie de tablete care să revigoreze acest sector, având în vedere că vânzările de astfel de dispozitive ale companiei au scăzut. Prețurile mai mari ale tabletelor din actuala generație au reușit să păstreze profiturile la același nivel ca în trecut, dar Apple ar trebui să se bazeze mai degrabă pe vânzarea unui număr mare de unități.