Apple lansează un reality show pentru dezvoltatorii de aplicații

Apple lansează un reality show pentru dezvoltatorii de aplicații

Anul acesta, ceva mai devreme, Apple a anunțat că lucrează la un reality show destinat dezvoltatorilor de aplicații. Acum, emisiunea are și un nume sugestiv: Planet of the Apps.

Sunt solicitați 100 dintre cei mai talentați dezvoltatori de aplicații, iar creatorii show-ului solicită de la aceștia informații despre aplicația în dezvoltare, precum și un video de un minut despre echipa din spate. Formatul emisiunii nu este încă perfect conturat pentru public.

Dat fiind faptul că e vorba despre o competiție între aplicații, probabil că se va mula pe profilul show-urilor precum The Bachelor. Desigur, participanții nu vor concura pentru a impresiona un burlac arătos, ci pentru a-i atrage atenția lui Eddy Cue (probabil), după cum scriu și cei de la The Verge.

Aparent, „Planet of the Apps” se dorește mai mult decât o emisiune de divertisment, având ambiția de a funcționa precum o pistă de lansare și un accelerator pentru dezvoltatorii cu adevărat talentați. Pe site se menționează că adevărata competiție e pentru consilierea celor mai buni experți în tehnologie și divertisment, precum și pentru investiții și o plasare strategică în App Store.

Într-un comunicat de presă, cei de la Propagate (compania de producție care lucrează la emisiune) au declarat următoarele: „Sunt mai mult de două milioane de aplicații disponibile în App Store, iar altele noi sunt publicate zilnic. Planet of the Apps va oferi dezvoltatorilor șansa să iasă din mulțime și să își împărtășească ideile cu lumea”.

Nu se știe nici când va fi lansată emisiunea, dar anunțul pentru casting stipulează ca participanții să aibă o aplicație funcțională în beta până pe 21 octombrie. Filmarea va începe anul acesta în Los Angeles și se va extinde până în 2017, așa că mai avem de așteptat până să vedem trailere. Va fi, desigur, difuzată pe platformele Apple (Apple TV, iTunesc etc), dar nu e clar dacă o va prelua vreo televiziune. De asemenea, aplicanții au timp până pe 26 august să își trimită ideea.

Citește și: