Apple, dată în judecată pentru bateria din iPhone

Apple, dată în judecată pentru bateria din iPhone

Companii precum Somaltus, care se dezvoltă doar prin procese pe bază de patente, vizează acum sistemul de încărcare de la iPhone și compania Apple.

La nivel global există mai multe companii definite ca fiind troli de patente. Acestea nu au un domeniu de activitate foarte bine definit sau un număr impresionant de angajați. În schimb, petrec cea mai mare parte a timpului achiziționând patente cu un ton cât se poate de general, doar pentru ca ulterior să le poată folosi în procese. Fenomenul este foarte popular în Statele Unite și, de cele mai multe ori, vizează companii puternice din diverse domenii, precum auto sau tech.

De această dată, subiectul procesului este bateria la iPhone sau, mai precis, algoritmul de încărcare folosit de Apple în cazul smartphone-urilor companiei. Avocații Somaltus consideră că respectivul sistem adoptat de gigantul din Cupertino încalcă un patent acordat în 2010 de autoritățile americane.

,,Produsul are un sistem de încărcare conform căruia sistemul operează într-un mod de încărcare rapidă până atinge o capacitate de 80%, iar apoi ajustează viteza când capacitatea depășește 80%. În momentul în care capacitatea scade sub 80%, sistemul trece din nou în modul de încărcare rapidă.” Cu alte cuvinte, Somaltus consideră că fiecare iPhone de pe piață cu un sistem de încărcare rapidă, trebuie să se reflecte în câțiva bani dați fie de o decizie a tribunalului, fie de către Apple la masa negocierilor.

După cum se poate vedea în descrierea patentului, formulările sunt incredibil de vagi și se pot folosi ca argumente într-un proces împotriva multor altor companii. Partea cea mai frustrantă nu este însă că astfel de patente continuă să fie acordate în Statele Unite. Mai trist este că aceeași companie Somaltus a primit deja sume semnificative de bani, în afara tribunalului, de la giganți din industria auto, precum Ford sau Nissan.  Rămâne să vedem dacă și împotriva celor de la Apple vor înregistra un succes.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo