08 mart. 2016 | 12:08

Anonymous România sare în apărarea lui ”Guccifer”

ACTUALITATE
Anonymous România sare în apărarea lui ”Guccifer”

Din seria ”Noi nu ne vindem țara”, Anonymous România a cerut revocarea sentinței ICCJ în cazul ”Guccifer”.

Publicat pe site-ul petitieonline.com, apelul grupului Anonymous România cere revocarea sentinței date de Înalta Curte de Casație și Justiție de a-l extrăda pe hackerul român Marcel Lazăr Lehel de a fi extrădat în SUA și judecat conform legilor americane.  Sub pretextul ”pupatul mâinii stăpânului” și a acuzării judecătoarei Livia Stanciu de a fi ”doar o umilă unealtă la dispoziția stăpânilor americani” grupul Anonymous România speră ca sentința dată de ICCJ să fie revocată și cam atât.

Într-o tiradă tipică de Antena 3, Anonymous România sare la gâtul ”triunghiului de forță” format din Laura Codruța Kovesi (șefa DNA), generalul Florian Coldea (SRI) și șefa ICCJ, Livia Stanciu, învinunindu-i ca având cetățenie americană și că servesc mâna americanilor ”după model stalinist”. Grupul Anonymous România nu doar că vrea să revoce sentința ICCJ, dar îl și dezvinovățește pe Guccifer de vina sa, considerând că e doar ”vinovat de răscolirea virtuală a chiloților și izmenelor unor politicieni români și americani”.

Cum oricine poate scrie o petițe pe site-ul petitieonline.ro, e foarte posibil ca apelul făcut în apărarea lui Marcel Lazăr să fie atribuit în mod fals celor de la Anonymous România. Aceștia, însă, nu au dezmințit documentul până acum, așa că e posibil ca petiția să fie veridică.

Marcel Lazăr Lehel, supranumit ”Guccifer” sau ”Micul fum” a reușit să spargă conturile Corinei Crețu, Collin Powell și chiar a democratei Hillary Clinton, unul dintre candidații favoriți la alegerile prezidențiale din SUA. Marcel Lazăr deja servea o sentință de patru ani în România atunci când ICCJ a consimțit cererea de extrădare a americanilor în această iarnă. Merită menționat că deși Guccifer a spart conturile diplomaților americani în România, cererea de extrădare se face în cazul unui proces ce se află și acum în derulare în America, care privește mailurile strict secrete ale candidatei democrate ce au fost trimise de pe un server privat.

De asemenea, se știe că și alți hackeri precum Kim Dotcom și Julian Assange se află în aceeași situație, deși infracțiunile nu le-au comis în SUA. Prinderea unor astfel de personaje este considerată extrem de importantă de serviciile americane, singura țară din lume care a refuzat extrădarea unui ”whistleblower” digital fiind Rusia lui Putin, în cazul lui Edward Snowden.