Android 7.1 Nougat va fi disponibil în curând pentru utilizatorii de Nexus

Android 7.1 Nougat va fi disponibil în curând pentru utilizatorii de Nexus

Google și-a anunțat intrarea în domeniul telefoanelor prin intermediul dispozitivelor Pixel, primele din lume preinstalate cu Android 7.1 Nougat.

Nu a trecut foarte mult timp de la lansarea oficială a Android 7.0 Nougat, iar numărul telefoanelor care pot rula respectivul sistem de operare este infim. Cu toate acestea, oficialii gigantului din Mountain View tocmai au lansat Android 7.1 Nougat. Acesta din urmă nu include doar actualizări de securitate în comparație cu varianta anterioară, ci și o serie de elemente noi pe care nu merită să le treceți cu vederea.

În mod evident, vor mai trece câteva luni până veți putea pune mâna pe o versiune finală de Android 7.1 pe un Samsung, LG, HTC sau orice altceva. În schimb, posesorii de dispozitive Nexus sunt privilegiați.

Dacă vă numărați printre utilizatorii de Nexus 5X, Nexus 6P sau Pixel C, până la finele acestei luni, vă veți putea instala o variantă beta de Android 7.1 Nougat pe telefon sau tabletă. Alte câteva gadgeturi se vor adăuga listei de dispozitive suportate până la finele lunii decembrie.

Vizavi de schimbările la care vă puteți aștepta după ce instalați noul Android, lista este destul de stufoasă. În primul rând, prin intermediul Instant Chat, veți putea iniția mult mai rapid conversații cu cei dragi, iar prin Automatic Data Uploading, tot ceea ce faceți pe telefon poate ajunge mult mai ușor în cloud.

Dezvoltatorii sunt cei care vor avea cel mai mult de profita de pe urma Android 7.1 Nougat. Aceștia își vor putea introduce în aplicații suport pentru gesturi similare 3D Touch pe iPhone. La fel ca în iMessage pe iPhone, în nou Android veți putea avea tastaturi virtuale ce facilitează inserarea de GIF-uri și fotografii în mesaje. Dacă vreți să puneți mâna pe Android 7.1 în variantă beta, dar nu sunt sunteți dezvoltatori, cea mai rapidă cale implică să vă înscrieți pe această pagină Google.

Sursa: Engadget