23 aug. 2016 | 07:08

Android 7.0 Nougat, lansat oficial: ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Android 7.0 Nougat, lansat oficial: ce trebuie să știi

După o serie de speculații legate de noul sistem de operare pentru mobile, Google a lansat astăzi versiunea finală de Android 7.0 Nougat, momentan, doar pentru dispozitivele Nexus.

În anii trecuți, cei de la Google au lansat versiunea finală a unei versiuni majore de Android în cadrul unei conferințe în care am aflat și detalii despre noi gadgeturi Nexus.

Anul acesta este excepția de la regulă, iar Android 7.0 Nougat a fost lansat fără vreun eveniment special. Important este să rețineți că dacă aveți un Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 sau o tabletă Nexus 9 sau Pixel C, sunteți privilegiați. Lista mai include un playerul dedicat Nexus Player și telefonul General Mobile 4G din programul Android One.

În mare, schimbările dintre versiunea finală și beta-ul disponibil de câteva luni nu sunt majore. Cei care și-au instat Android 7.0 Nougat beta în luna mai, nu vor fi uimiți de modificările introduse de Google. Ca de fiecare dată, numărul schimbărilor majore nu este semnificativ, dar ar fi bine să aveți în vedere câteva particularități.

Android 7.0 Nougat poate fi sintetizat prin două funcții noi, un sistem îmbunătățit de notificări interactive și un mod multi-tasking. Pe ecranul principal, notificările sunt grupate per aplicație și este suficient să trageți de una dintre ele pentru a le vedea pe toate din respectivul grup.

La mesaje, puteți răspunde direct din notificarea de pe ecranul blocat al dispozitivului, o funcție ce era disponibilă pe iPhone de ceva timp. La fel ca pe un iPad cu iOS 9, dispozitivele cu Android 7.0 Nougat suportă interacțiunea cu două ferestre simultan.

Utilă mai ales pe tablete, această particularitate v-ar putea face viața mai ușoară și în cazul în care aveți un phablet. Pentru prima oară, meniul de acces rapid Quick Settings poate fi personalizat pentru a vă ajuta să ajungeți mai rapid la funcțiile cu care interacționați cel mai mult. De asemenea, un dublu tap pe butonul de multitasking va aduce în prim plan ultima aplicație deschisă.

Așteptați-vă la anunțuri despre disponibilitatea Android 7.0 Nougat de la marii producători de smartphone-uri, pentru a afla când veți vedea și voi noua versiune.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele