ANAF se mută pe internet și vrea să își deschidă magazin online

ANAF se mută pe internet și vrea să își deschidă magazin online
10:36 31.08.2016

ANAF se mută în mediul online, unde vrea să vândă mai ușor bunurile confiscate sau sechestrate.

În fruntea listei pentru viitorul magazin virtual se află maşinile şi utilajele aflate deja în parcurile auto ale autorităţilor. ANAF ar vrea să le valorifice chiar înaintea unei decizii definitive în instanţă, pentru a evita devalorizarea lor în perioada desfășurării proceselor, potrivit TVR.

Mii de maşini se află de mulți ani în parcurile auto ale autorităţilor. Noi sau folosite, autoturisme, dube, camioane sau utilaje, au fost sechestrate de procurori în diverse dosare penale. Pot fi scoase la vânzare pentru recuperarea prejudiciilor abia după ce instanţele pronunţă sentinţe definitive. Marea problemă ar fi că, în câţiva ani de procese, valoarea oricărei maşini scade dramatic.

Grație unui magazin online, toate ar putea ajunge la vânzare pe internet, mult mai repede decât acum. Autorităţile vor să evite devalorizarea şi caută soluţii pentru a face ceva cu bunurile confiscate chiar din faza de cercetare penală. În viitorul magazin ANAF de pe internet, se va afla, aparent, şi marfa confiscată în diverse alte acţiuni.

Numai în parcurile auto ale Poliţiei de Frontieră sunt 1200 de maşini blocate. În general, au fost folosite pentru săvârşirea unor infracţiuni. Pe de altă parte, Poliţia Română are şi mai multe maşini confiscate, aproape 2000. Şeful ANAF consideră că, deşi pare paradoxal, vânzarea cât mai rapidă a unui bun este şi în interesul proprietarului. Totuși, rămâne o dilemă: ce se întâmplă dacă proprietarul, găsit nevinovat de instanţă, nu este de acord cu suma obţinută de ANAF prin vânzarea bunurilor sale.