Ai fi surprins câți bagă bani în Pokemon Go

Ai fi surprins câți bagă bani în Pokemon Go

Am dezbătut în numeroase rânduri faptul că Pokemon Go este o mină de aur pentru dezvoltatori. Prea puțini știu însă câți jucători investesc bani în joc și care ar fi media.

Pokemon Go continuă să atragă jucători noi chiar și la aproximativ o lună distanță de lansarea sa inițială. Cel mai mare avantaj al său constă în faptul că instalarea e gratuită. Astfel, pe modelul achizițiilor in-app, ține doar de voi dacă investiți sau nu bani reali în joc. Conform unui studiu recent, se pare totuși că o mare parte dintre jucători sunt atât de încântați de perspectiva strângerii mai eficiente de Pokemoni, încât nu ezită să cheltuiască bani pe acest subiect.

Din start, Pokemon Go pornise de la o premisă profitabilă. Pokemon este o franciză foarte îndrăgită de către fani, iar realitatea augmentativă avea un potențial enorm ce nu fusese exploatat într-o manieră foarte atractivă. Din acest motiv, nu a durat foarte mult până când cei de la Niantic, creatorii titlului, au strâns 200 milioane de dolari, exclusiv din achiziții in-app.

Încercând să afle câți jucători cheltuie bani pe achiziții in-app, o companie de analiză intitulată YouGov a realizat un sondaj exhaustiv în Regatul Unit. Concluzia, destul de uimitoare de altfel, este că peste un milion de jucători au cheltuit bani reali în joc. Defalcând acest număr pe sume, cum era de așteptat de altfel, marea majoritate s-a rezumat la valori între 1 și 15 lire sterline – aproximativ 77 lei. Peste 250.000 de persoane s-au aruncat la valori între 15 și 30 de lire sterline – aproximativ 150 lei, iar 150.000 de jucători au sărit de acea sumă. Partea cea mai interesantă este că aproximativ 7000 de persoane au sacrificat un buget de peste 75 lire sterline în mediul virtual al Pokemon Go, aproape 400 lei.

,,Este o greșeală să crezi că aceasta este doar o bucurie temporară pentru tineri. Datele noastre ne confirmă nu doar faptul că foarte multe persoane au descărcat jocul, dar și că marea majoritate continuă să-l joace.” Astfel a sintetizat rezultatele studului Stephen Harmston, directorul YouGov.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo