Acestea sunt primele imagini cu viitorul bolid Lamborghini Centenario

Acestea sunt primele imagini cu viitorul bolid Lamborghini Centenario

Scurse în presă și preluate prima oară de Automoto.fr, imaginile viitorului Lamborghini Centenario oferă un design unic, departe de linia clasică începută acum 15 ani de Murcielago.

Viitorul bolid Lamborgini, numit LP 770-4 Centenario este o mașină nonconformistă chiar și pentru fabricantul italian. Construită pe platforma lui Aventador, modelul va fi un frate vitreg al modelelor deja controversate ale Lamborghini, precum Veneno și Sesto Elemento.

Asemănător lui Veneno, Lamborghini a decis ca viitorul Centenario să fie vândut într-un număr extrem de limitat. Cum practicalitatea și fiabilitatea nu sunt atuurile după care se uită un client Lamborghini, e clar că această mașină nu va bate drumurile regulat ci se va odihni în marea parte a timpului în garajului vreunui șeic din Emiratele Arabe.

Așa cum numele deja sugerează, bolidul va avea 770 cai putere, care vor fi generați de un motor V12 de 6.5 litri. Se speculează că mașina va reuși să sprinteze de la 0 la 100km/h în 2.8 secunde, ajungând la o viteză maximă de 350km/h.

Aceste sunt primele imagini cu viitorul bolid Lamborghini Centenario

Din punctul de vedere al design-ului, mașina lasă aceeași impresie ca bolidul prototip arăbesc Elibreia. Partea din față este plină cu efecte ”aero”, cu fante, sculpări în tablă și tot felul de striații, în timp ce în spate se poate observa doar luneta acoperită cu o apărătoare aerodinamică extrem de agresivă.

Se pare că Lamborghini plănuiește să construiască 40 de astfel de ”Aventadori înrăiți”, iar prețul per model pare să fie estimat undeva pe la 2.2 milioane de euro fără taxe. În ciuda prețului imens, e foarte posibil ca fiecare model să fie eventual vândut.

Aceste sunt primele imagini cu viitorul bolid Lamborghini Centenario

 

Citește și: