Aceasta este prima mașină construită de arabi

Aceasta este prima mașină construită de arabi

Combinând designul unic al hârtiei mototolite și formele tipice întâlnite la un Lamborghini, arabii din Qatar au dispus construcția primului bolid care să fie dedicat clienților cu dare de mână din Golful Persic.

Pentru că numele greu de pronunțat, dar care sună elegant în mintea noastră este o marcă a luxului și a snobismului, Elibriea este un prototipul unui viitor bolid exclusivist construit doar în Qatar.

Elibriea, compania cu nume omonim cu mașina pe care o dezvoltă, susține că automobilul va veni cu un motor de 525 de cai putere, designul acesteia fiind influențat în mod decisiv de aspectul avioanelor de vânătoare stealth. Problema e că deși vrea să se inspire din design-ul avioanelor de vânătoare din generația a 5-a, mașina dă impresia că e mai degrabă o hârtie mototolită peste care s-a dat cu vopsea radioabsorbantă.

Elibriea spune că prototipul este echipat cu un motor GM V6 de 525 cp, iar caroseria este construită din fibră de carbon. Aceasta are o mărime de 3.2 x 2.6 x 1.5 m și o greutate de fix o tonă.

Aparent, designerul mașinii  Abdul Wahab Ziaullah este deschis la critici din partea presei, sperând ca modelul ce va urma Elibrieei să fie mult mai puternic cu un design îmbunătățit. Aparent, viitoarea mașină va avea un motor de 800 de cai putere plasat în mijlocul caroseriei și se va numi Equvallas.

La cum arată, mă îndoiesc că viitorul Elibrieei va fi unul optimist. Compania încearcă să promoveze mașina în același timp în care caută sponsori pentru finanțare, o strategie destul de problematică pentru o firmă fără nici o experiență în construitul de automobile, dintr-o țară în care nimeni n-a mai încercat așa ceva.

Aceasta este prima mașină construită de arabi

Citește și: