Acest software poate citi cărți și răspunde la întrebări despre ele

Acest software poate citi cărți și răspunde la întrebări despre ele

O companie canadiană a creat un algoritm care poate citi texte, pentru ca apoi să răspundă la întrebări pe marginea lor. Software-ul are scopul de a ajuta oamenii în special când au de citit texte tehnice, plictisitoare.

Compania se numește Maluuba și e interesată să construiască sisteme care pot replica modul în care oamenii învață să citească, să înțeleagă și să raționeze informațiile. Dacă rezumatul ulterior te lasă cu întrebări, software-ul poate și să îți ofere răspunsuri pentru ele. După cum spuneam, software-ul a fost creat pentru a scăpa utilizatorii de lecturi extrem de plictisitoare, dar poate fi folosit și în alte scopuri.

De exemplu, compania a setat sistemul să citească Harry Potter and the Philosopher’s Stone, pentru ca apoi să răspundă la întrebări pe marginea ei. Acuratețea răspunsurilor de bază a fost de 70% și tot procesul de testare poate fi văzut în video-ul de mai sus. Mașinăria a trebuit să obțină informații din diverse propoziții și, chiar dacă nu s-a descurcat excelent cu schimbările de intrigă în narațiune și micile artificii de compoziție, e un început bun.

Desigur, nu ne-am dori ca inteligențele artificiale și computerele să încurajeze și mai mult oamenii să renunțe la citit. O astfel de tehnologie poate avea o mulțime de alte aplicații utile. De exemplu, ar putea citi înaintea noastră spoilerele pentru un film pe care chiar vrem să îl vedem și le-ar putea bloca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: