Google oferă gratuit cel mai bun software ca să te dai fotograf profesionist

Google oferă gratuit cel mai bun software ca să te dai fotograf profesionist

Google oferă acum gratuit Nik Collection, un set de unelte pentru manipulare și procesare foto.

În anul 2012, cei de la Google achiziționau Nik, o companie din Germania care producea o aplicație denumită Snapseed și un număr de plugin-uri pentru Adobe Photoshpă și Lightroom. Înainte de a fi cumpărați, germanii vindeau setul respectiv cu 500 de dolari, după cum menționează Gizmodo. Ulterior, Google a redus acest preț la doar 150 de dolari, iar astăzi, gigantul a anunțat că Nik Collection este disponibil în mod gratuit tuturor.

Mai mult decât atât, oricine a cheltuit cei 150 de dolari pentru a-l achiziționa în 2016 își va primi banii înapoi. Deși la început colecția includea doar șase elemente, numărul lor a crescut, între timp, la șapte. Este vorba mai exact, despre Analog Efex Pro, Color Efex Pro, Silver Efex Pro, Viveza, HDR Efex Pro, Sharpener Pro, and Dfine, toate acestea funcționând cu Adobe Photoshop, Lightroom și Aperture.

Desigur, o asemenea mișcare nu poate indica decât faptul că Google nu are de gând să dezvolte software-ul în continuare, lucru observat de mulți fotografi profesioniști. Dar în condițiile în care Nik Collection este acum gratuit, sunt puține lucruri care pot fi reproșate gigantului din Mountain View. În cazul în care doriți să vă descărcați uneltele gratuite, puteți accesa acest link.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: