Acest serial ne va arăta cum vor ajunge oamenii pe Marte

Acest serial ne va arăta cum vor ajunge oamenii pe Marte

Un nou show marca National Geographic și-a stabilit scopul ambițios de a explica modul în care oamenii vor călători către Marte.

Serialul va include explicațiile experților precum Elon Musk și va arăta șase astronauți care călătoresc spre Marte la bordul unei rachete numită Daedalus. Producătorul executiv al show-ului, Justin Wilkes, le-a spus celor de la Wired că tehnologiile prezentate pe micile și marile ecrane vor fi, probabil, testate în realitate peste cinci ani.

echipajul-de-pe-marte

Din ce se poate observa în poze, racheta va semăna izbitor cu cea gândită de experții companiei Space X de sub „aripa” lui Elon Musk. Chiar dacă implică și o doză de ficțiune, Sophie Becher, designer de producție, a spus următoarele: „Alte filme vor să facă totul să arate cool. Noi am pus întrebări precum <<Cum va funcționa asta? Unde vor merge oamenii la toaletă?>>”. Daedalus nu are aripi, dar din punct de vedere aerodinamic e aproape identică cu o navă spațială, a mai spus Robert Braun, inginer specialist în sisteme de acest tip.

Ron Howard, regizorul show-ului, a declarat că scopul e de a combina știința, aventura și drama experienței umane cu interviuri și înregistrări reale, cu scopul de oferi trăiri puternice audienței. Toate detaliile cunoscute până în acest moment sună promițător. În afară de Elon Musk, printre cei intervievați se numără și Neil deGrasse Tyson și Andy Weir, autorul „The Martian”, iar locurile de filmare includ Ungaria, Maroc, Antarctica și Statele Unite.

Fotografiile publicate de National Geographic arată senzațional, ce e drept. Sophie Becher s-a consultat cu experții NASA și SpaceX pentru a crea atât designul pentru Daedalus, cât și pentru Olympus Town, prima colonie umană de pe planeta roșie ilustrată în cadrul serialului. Daedalus va arăta așa:

interiorul-daedalus-2 interiorul-daedalus

Iar Olympus Town va arăta așa:

olymous-town sera-din-olympus-town

Citește și: