Acest procesor Intel cu 10 nuclee e special pentru gameri și vor urma unele și mai bune

Acest procesor Intel cu 10 nuclee e special pentru gameri și vor urma unele și mai bune

Intel lansează Intel Core i7 Extreme Edition, un procesor special pentru gameri și cei care creează conținut VR. Procesorul are 10 nuclee într-un singur cip de siliciu.

Chiar dacă piața de PC-uri nu se află pe aceeași pantă ascendentă precum odinioară, oamenii sunt încă entuziasmați. Intel spune că a livrat procesoare unlocked în valoare de un miliard de dolari. Partea interesantă e că „unlocked” presupune faptul că pasionații pot folosi un procesor mult mai departe de specificațiile sale recomandate. De obicei, gamerii și cretorii de conținut se entuziasmează cel mai tare la așa ceva.

Procesorul nu e creat doar pentru multi-tasking. Gregory Bryant, unul dintre reprezentanții Intel, a spus că e făcut pentru mega-tasking, ceea ce înseamnă că face față la mai multe aplicații care solicită la nivel înalt computerul, toate deschise în același timp. Practic, poți să te joci și să înregistrezi ceva simultan, iar Bryant spune că procesorul are o performanță de randare 3D pentru videouri 4K, în raport cu procesoarele mai vechi. De asemenea, poți să conectezi mai multe subsisteme fără să compromiți performanța.

Bryant e de părere că procesorul va funcționa grozav cu seturile Oculus Rift și HTC Vive VR și mizează foarte mult pe asta. Poate, de asemenea, să capteze conținut 4K din telefoane și camere și poate face față la 20 de programe în același timp. Cât despre gaming, Bryant spune că e o alegere extraordinară pentru pasionații de evenimente cu sporturi electronice, în care jucătorii concurează unul împotriva celuilalt. Prețul se va ridica la 1.723 de dolari.

De asemenea, Intel a mai oferit indicii despre un alt procesor, tot în cadrul evenimentului Computex. Nu există prea multe detalii disponibile, dar companie a confirmat că a șaptea generație a tehnologiei Core CPU va fi disponibilă anul acesta. I se vor alătura și procesoarele Apollo Lake, care sunt o versiune mai ieftină a celor din familia Skylake. Apollo Lake ar trebui să vină cu suport de video-uri 4K și USB-C pentru dispozitivele cu baterii mai mici. Cât despre a șaptea generație de Core CPU, cumpărătorii se pot aștepta la suport pentru Thunderbolt 3 și recunoaștere facială.