Cel mai ieftin smartphone din lume are o dată de lansare

Cel mai ieftin smartphone din lume are o dată de lansare

După ce a fost considerat pentru o lungă perioadă de timp un mit, cel mai ieftin smartphone din lume are o dată oficială de lansare.

În luna februarie a acestui an, o companie indiană a anunțat detaliile unui proiect foarte ambițios. Era vorba de un smartphone cu o configurație mai mult decât decentă, ce urma să fie comercializat la valoarea derizorie de 4 dolari. Cifra a fost cu atât mai absurdă cu cât a devenit evident că nu era vorba de un preț subvenționat de operatori de telefonie sau de autoritățile guvernamentale chineze.

În urma anunțării proiectului care nu părea ancorat în realitatea cotidiană, Ringing Bells – compania din spatele Freedom 251 a fost investigată de autorități. Mulți au considerat că este vorba de o tactică pentru spălarea banilor sau, în cel mai rău caz, un mod prin care o companie caută obținerea finanțării unui proiect nobil, pentru ca ulterior să nu mai livreze nici un produs.

Nu de alta, dar o analiză simplă a Indian Cellular Association a scos la iveală faptul că valoarea componentelor dintr-un smartphone Freedom 251 este de aproximativ 40 de dolari. Pentru ca situația nu era suficient de suspectă, autoritățile au descoperit că smartphone-ul de 4 dolari este de fapt un telefon chinezesc Adcom Ikon 4, cu o valoare retail de 54 de dolari, care a fost rebranduit.

În final, se pare că acesta nu este totuși un mit. Freedom 251 se va comercializa începând cu data de 30 iunie, iar în primul val vor fi livrate 2,5 milioane de unități, urmând ca în fiecare lună ulterioară să se livreze alte 200.000.

Freedom 251 este un smartphone cu un preț de 4 dolari ce este construit în jurul unui display de 4 inci. La interior se ascund un quad core la 1,3 GHz, 1GB RAM și 8GB spațiu de stocare. Camera principală este de 8 megapixeli, iar camera frontală se rezumă la 3,2 megapixeli. Acumulatorul are 1800 de mAh.

Oficialii Ringing Bells au declarat că ei vând noul smartphone în pierdere, dar au ca scop interconectarea zonelor rurale și a persoanelor foarte sărace din India.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Ubergizmo