Windows 10 a crescut într-o lună cât alţii în zece

Windows 10 a crescut într-o lună cât alţii în zece

După ce a reuşit să depăşească chiar şi cele mai optimiste pronosticuri, la mai puţin de o lună de la lansare, Windows 10 mai depăşeşte un record.

Nimeni nu se aştepta ca un număr atât de impresionant de utilizatori să facă tranziţia la Windows 10 într-un timp atât de scurt. Cu toate acestea, în fiecare săptămâna apar noi informaţii care atestă calitatea efortului investit de Microsoft în noua sa creaţie. Pentru că imediat se împlineşte o lună de când a avut loc lansarea oficială a noului SO, această statistică poate fi clasificată ca fiind cea mai importantă.

La mijlocul săptămânii trecute aflam că peste 53 de milioane de persoane şi-au instalat Windows 10, în timp ce în ultimele 24 de ore respectiva valoare a a atins pragul de 75 de milioane de instalări. Deşi nu necesită nici un termen de comparaţie pentru a realiza cât de impresionantă este această statistică, mai remarcabilă este unitatea de timp în care a fost atinsă. Pe lângă faptul că este disponibil în 192 de ţări şi poate fi instalat întreaga interfaţă poate fi instalată într-o varietate de limbi străine, este surprinzător numărul celor care au început să se obişnuiască cu magazinul de aplicaţii al Microsoft. Aparent, per dispozitiv cu Windows 10, s-au înregistrat de 6 ori mai multe descărcări de aplicaţii din Windows Store decât pe vremea la Windows 8.

Pentru că au de ce să fie optimişti, oficialii Microsoft le-au promis deja acţionarilor companiei că în maximum trei ani Windows 10 va atinge pragul fabulos de un miliard de utilizatori. Dacă acest pronostic va deveni realitate, noul Windows ar putea intra în istorie ca stând la baza celei mai rapide rate de adopţie din toate timpurile. În contextul în care în doar 24 de ore de la lansare ajunsese deja să fie instalat pe 14 milioane de dispozitive, s-ar putea să fie o fărâmă de adevăr în respectiva afirmaţie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: