17 iun. 2015 | 17:10

Noua armă a rușilor poate distruge drone aflate la 10 kilometri distanță

ACTUALITATE
Noua armă a rușilor poate distruge drone aflate la 10 kilometri distanță

Procesul de modernizare prin care trece armata rusă vizează introducerea unei arme care poate distruge drone aflate la o distanță foarte mare.

Cele mai mari armate ale lumii sunt implicate într-un proces intensiv de modernizare a echipamentului. După cum probabil știți deja, americanii au început deja să testeze un avion care poate ajunge de la Washington la Moscova în aproximativ o oră. Acum, armata rusă răspunde printr-un proiect extrem de ambițios: aceștia vor să introducă o armă cu microunde care va putea dezactiva orice dronă pe o rază de aproximativ 10 kilometri.

După cum scriu cei de la Gizmodo, arma este montată pe șasiul unui sistem cu rachete sol-aer de tip BUK și va asigura o protecție corespunzătoare datorită capacității sale de a ataca vehicule militare în orice direcție. Specificațiile au fost comunicate de către agenția de presă TASS. Conform Moscow Times, dacă se iau în considerare acestea, atunci varianta rușilor va fi cu mult peste orice altă armă similară dezvoltată de către occidentali în prezent.

Capacitatea de a dezactiva vehicule militare precum dronele și rachetele, protejate împotriva radiațiilor, va fi cu adevărat impresionantă, dacă rușii vor avea un model perfect funcțional. Arma cu microunde va fi prezentată în cadrul evenimentului care a început ieri în Moscova și în cadrul căruia industria de apărare își prezintă cele mai noi realizări.