10 iun. 2015 | 19:10

Trucuri pe Instagram ca să o folosești ca un expert

FEATURE
Trucuri pe Instagram ca să o folosești ca un expert

Instagram este una dintre cele mai populare aplicații din prezent, iar cu ajutorul acestor trucuri o vei putea folosi la potențialul ei maxim.

La începutul anului 2015, Instagram a devenit rețeaua socială cu cea mai rapidă creștere de pe piață. Conform celor de la Recode, nu mai puțin de 26% din adulții din Statele Unite au un cont pe aplicația achiziționată de Facebook pentru aproximativ un miliard de dolari. În fiecare secundă, peste 2.100 de noi poze sunt încărcate pe Instagram, iar în fiecare zi, aproximativ 180 de milioane.

Aplicația a devenit atât de populară datorită ușurinței cu care utilizatorii pot distribui poze între ei, fiind folosită în același timp și pentru a descoperi noi produse. După cum scrie The Next Web, aproape jumătate din toți utilizatorii de Instagram îl consideră unul din principalele canale folosite pentru descoperirea de produse, lucru care face din această aplicație una extrem de importantă pentru majoritatea companiilor de pe piață.

trucuri Instagram

Lăsând la o parte aspectul financiar, Instagram a reușit să se remarce și prin numeroasele filtre pe care le utilizează, acestea reprezentând elementul central al aplicației. Dar pentru a realiza fotografii de calitate uneori este nevoie de mai mult decât atât. Astfel, indiferent de experiența pe care o aveți, trucurile de mai jos vă vor ajuta să ai parte de o experiență mult mai bună când folosești Instagram.

Trucuri Instagram – Salvarea pozelor originale

Pozele pe care le faceți pe Instagram au o dimensiune fixă. Formatul acesteia este de 1:1, rezoluția este de 612 x 6121 pixeli, iar uneori acest lucru nu este pe placul tuturor utilizatorilor. Pentru a avea acces la fotografia originală, cu o rezoluție mai mare, este recomandat să vă folosiți de una dintre posibilitățile pe care Instagram vi le oferă.

trucuri Instagram

Nu trebuie decât să vă duceți pe pagina profilului și să apăsați pe meniul din dreapta sus, reprezentat de trei puncte așezate unul lângă altul. Odată ce parcurgeți diversele opțiuni afișate la acest punct, veți vedea că mai jos există opțiunea ”Save Original Photos”. Pe iOS pozele vor fi salvate alături de toate celelalte realizate cu camera, în timp ce pe Android acestea vor fi păstrate într-un dosar special.

Ascunderea sau ștergerea pozelor în care ai tag

O problemă comună a rețelelor sociale este cea a fotografiilor în care alte persoane vă dau tag. De multe ori, se poate întâmpla să fiți surprinși într-o ipostază mai puțin plăcută sau într-un loc în care nu ar fi trebuit să vă aflați, iar astfel de lucruri pot duce la diverse situații complicate. Pe Facebook, acestea pot fi evitate foarte ușor selectând opțiunea de a aproba tag-urile înainte ca acestea să apară pe propria pagină.

Pe Instagram, lucrurile sunt puțin diferite. În esență, este imposibil să evitați tag-urile dar puteți, în schimb, să le eliminați după ce acestea au fost plasate. Pentru a face acest lucru, trebuie selectată poza cu pricina, iar apoi meniul din dreapta-jos. Aici aveți două opțiuni: puteți selecta opțiunea ”Hide from My profile”, păstrând tag-ul, dar fără ca poza să fie afișată pe profilul vostru. Dacă vreți să înlăturați tag-ul, însă, selectați ”More Options” și apoi ”Remove me from Photo”.

Trucuri Instagram – Folosirea filtrelor fără a distribui

Cei care au folosit Instagram mai mult timp probabil s-au confruntat cu această situație de mai multe ori: vreți să faceți o poza folosind aplicația, vreți să aplicați filtrele necesare, însă nu vreți să distribuiți această poza pe Instagram. pentru a face acest lucru, există o metodă extrem de simplă, care nu presupune un efort special.

trucuri Instagram

Tot ce trebuie să faceți înainte de a realiza fotografia și a aplica filtrele este să puneți telefonul pe ”Airplane Mode” Din acel moment, pașii menționați mai devreme pot fi executați. După aceea puteți apăsa pe ”Share”, moment în care vi se va spune că procesul a eșuat. Acesta va trebui înlăturat, pentru ca fotografia să nu fie postată când conexiunea la internet este restabilită. Poza editată va rămâne la acel moment salvată în memoria telefonului și poate fi accesată cu ajutorul aplicației native pentru cameră.

Eliminarea geotag-urilor

Geotag-urile sunt cele cu ajutorul cărora puteți vedea unde a fost făcută fiecare poză din galeria. Aplicația se folosește de GPS-ul din telefon și înregistrează locația pentru fiecare poză pentru care geotag-urile au fost păstrate. Toate acestea vor apărea ulterior în ”Photo Map”, de unde pot fi și îndepărtate selectând meniul din dreapta-sus.

trucuri Instagram

Odată ce alegeți toate pozele ale căror geotag-uri vor fi îndepărtate, acestea din urmă vor dispărea pentru totdeauna. Pe viitor, pentru a evita astfel de situații, puteți selecta ca o poza să nu fie adăugată în ”Photo Map” atunci când o distribuiți.

Trucuri Instagram – Adăugarea de hashtag-uri după distribuire

În condițiile în care ați adăugat o poză și ați uitat să puneți hashtag-uri, acestea pot fi adăugate ulterior prin intermediul comment-urilor. Astfel, dacă cineva efectuează o căutare pe baza acelor hashtag-uri, acesta va fi capabil să găsească poza respectivă.

La fel ca Facebook, Instagram încarcă dinainte materialele video din feed pentru o experiență mai plăcută. Videoclipurile vor rula automat atunci când rulați, însă în cazul în care traficul de net nu este suficient, acest lucru ar putea cauza probleme. Pentru a dezactiva acest feature, va trebui să accesați pagina propriului profil, să selectați meniul din dreapta-sus, urmat de ”Cellular Data Use”. Aici puteți alege varianta ”Use Less Data” pentru a economisi din trafic.

trucuri Instagram