Trist, dar adevărat: telefonul e prietenul tău cel mai bun când ieși cu amicii la bere

Trist, dar adevărat: telefonul e prietenul tău cel mai bun când ieși cu amicii la bere

Mulți comentăm când vedem persoane strânse în jurul mesei cu scopul de a comunica verbal, real, ochi în ochi, dar care totuși sunt conectate la smartphone.

Ne spunem că nu e normal, că ar trebui să ignorăm telefoanele atunci când ieșim cu prietenii. Și totuși cât de des ne urmăm propriul sfat? Nu foarte.

Asta demonstrează și un studiu realizat recent. Acesta arată că 82% dintre persoanele care au întrebate, susțin că telefoanele sunt o barieră în cadrul interacțiunii sociale, iar, în mod ironic, 89% dintre aceștia au recunoscut că și-au folosit telefonul pe durata întâlnirilor recente. Iar prin folosit nu se refereau la lucruri nevinovate, precum verificarea numărului de like-uri strâns la check-in.  Nu, aceștia au recunoscut că au scris sms-uri, au făcut poze sau au răspuns la apeluri.

citeste și: Momentaplicația care te scapă de dependența de smartphone

Conform celor de la Engadget, gradul de deranj în cazul în care ești în oraș cu persoane care se benoclează la telefon depinde de generația din care te tragi. Respondenții cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani susțin că acceptă folosirea telefoanelor în situații sociale, chiar și în cazurile în care aceasta este considerată tabu. Aproximativ 9% dintre tineri au răspuns că e ok să folosești telefonul în biserică, în timp ce doar 3% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani au fost de acord cu această „blasfemie”.

Studiul a fost realizat în Statele Unite ale Americii, pe un eșantion de trei mii de adulți.

Autor: Ștefan Neculai

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI