07 oct. 2015 | 11:21

Teoria unei Apocalipse pentru care nu avem timp să ne pregătim: sfârșitul e acum

ENTERTAINMENT
Teoria unei Apocalipse pentru care nu avem timp să ne pregătim: sfârșitul e acum

Aparent, ne paște o nouă Apocalipsă. Deși planeta noastră a supraviețuit Lunii sângerii, care a avut loc în septembrie, se pare că va fi distrusă chiar astăzi, 7 octombrie, potrivit unei organizații creștine.

Gruparea online eBible, cu sediul în statul Philadelphia, Statele Unite, își bazează avertismentul pe faptul că lumea ar fi trebuit să fie distrusă pe 21 mai 2011. Cum este clar că asta nu s-a întâmplat, organizația religioasă este sigură că de data aceasta vor avea dreptate. Potrivit acestora, 7 octombrie este despre care Dumnezeu a spus că va aduce sfârșitul lumii. Chirs McCann, liderul „bisericii”, susține că după interpretarea sa a Bibliei, lumea se va sfârși în flăcări.

Luna sângerie, adică eclipsa lunară combinată cu o Super-Lună, care a avut loc pe 27 septembrie, se pare că nu a adus Apocalipsa după sine, în ciuda predicțiilor a mai multor „specialiști”. Mai muți lideri religioși susțineau că acest eveniment va declanșa un lanț de nenorociri care vor face ca planeta noastră să dispară în termen de șapte ani.

Potrivit noii teorii, se pare că vom dispărea instant, fără prelungiri. „Dumnezeu a distrus primul Pământ cu apă, prin inundarea acestuia, pe timpul lui Noe. Ne-a avertizat că o va face din nou, dar nu cu apă, ci că de data aceasta o va distruge în flăcări”, a declarat McCann pentru The Guardian.

Așteptările conform cărora lumea pe care o știm va dispărea astăzi provin de la o predicție mai veche, făcută de un prezentator de radio creștin, care a avertizat întreaga lume că Pământul va dispărea pe 21 mai 2011. Când s-a dovedit a fi incorect, prezentatorul a schimbat data pentru octombrie 2011. Evident, a greșit și de data aceea, și s-a hotărât să se retragă din viața publică.

McCann, susținătorul noii teorii, crede că predicția prezentatorului radio are un sâmbure de adevăr. Ziua de 21 mai 2011 a fost declarată Ziua Judecății, deoarece ar fi fost ziua în care Dumnezeu a oprit procesul de selecție pentru credincioșii norocoși care se presupune că ar trebui să supraviețuiască masacrului de astăzi. Potrivit Bibliei, următoarele 1.600 de zile până la Apocalipsă sunt consacrate selectării non-credincioșilor care vor supraviețui, ceea ce ne aduce în ziua de astăzi, 7 octombrie 2015.

Oamenii de știință au și ei câteva teorii despre cum și când Pământul va fi distrus, dar niciuna nu indică data de astăzi. Una dintre cele mai populare teorii susține că Soarele, a cărui temperatură este în creștere continuă, se va extinde atât de mult încât va înghiți Pământul. Unii oameni de știință consideră că acest lucru s-ar putea întâmpla în cel puțin 7.5 miliarde de ani.

Până atunci, omenirea va deveni din ce în ce mai supraviețuitoare, pentru că șapte miliarde de ani este o perioadă foarte lungă de timp, în care „credincioșii” vor scorni numeroase alte apocalipse din care, cel mai probabil, omenirea va scăpa nevătămată.