30 iul. 2015 | 13:30

Fuga de Apocalipsă: cum se pregătesc unii de sfârșitul lumii

ENTERTAINMENT
Fuga de Apocalipsă: cum se pregătesc unii de sfârșitul lumii

Îngrijorat că se apropie Apocalipsa, un american a pornit o afacere cu ajutorul căreia vrea să salveze viețile a mii de oameni.

Nu este o noutate faptul că există o grămadă de oameni îngrijorați de sfârșitul lumii. De obicei, aceștia oferă explicații extrem de ciudate pentru eforturile lor și se concentrează asupra propriilor familii. Acesta este motivul principal pentru care Robert Vicino a reușit să le stârnească interesul celor de la Motherboard. Americanul nu numai că dorește să salveze un număr cât mai mare de oameni, dar a investit milioane de dolari pentru a putea realiza acest lucru. Astfel, Vicino a pornit ”Vivos”, o compania care vinde spații de locuit în adăposturi extrem de sigure în toată lumea.

Vivos

Majoritatea acestora se află în America, unul este în faza de construcții în Australia, iar unul în Europa, în apropierea orașului Jena. Am accesat site-ul companiei, iar primul lucru pe care l-am observat a fost adăpostul din Europa. ”The Ultimate All-Risk Protection and Life Assurance Solution For High Net Worth Families” era scris sub acesta. Într-adevăr, Vivos nu este chiar pentru toată lumea.

Unele dintre cele mai ieftine locuri costă între 35.000 de dolari și 50.000, iar prețul acestora poate depăși 85.000, în funcție de adăpostul pe care îl preferați. În schimb, toți membrii vor avea parte de condiții foarte bune: hrana și apa nu vor fi o problemă, adăposturile au propriile generatoare, vor fi televizoare, mașini de spălate și orice alte electrocasnice necesare unui grup mare de oameni.

În ciuda milioanelor de dolari investite, adăposturile nu au fost construite de Vivos. În schimb, au fost achiziționate vechi buncăre din timpul Războiului Rece. Deși sunt suficient de puternice pentru a rezista unor atacuri chimice și nucleare, acestea au avut nevoie de modificări importante în interior. Practic, Vivos a înlocuit aproape orice element din interior, de la generatoare, la sistemele de ventilare.

Cât despre apărare, se pare că Vivos deține numeroase mijloace necesare, însă fondatorul companiei nu a furnizat foarte multe informații. De asemenea, acesta nu știe exact când va veni Apocalipsa și când va fi nevoie să deschidă toate adăposturile, însă consideră că ne aflăm în ultima etapă a civilizației noastre. Vicino va deschide adăpostul din Indiana înainte de data de 21 decembrie, pentru a fi pregătit în cazul în care are loc un dezastru.