Sunteţi gata pentru „cel mai sigur Windows creat vreodată”?

Sunteţi gata pentru

Încercând să vă motiveze să faceţi upgrade, Microsoft tocmai a clasificat iminentul Windows 10 ca fiind cel mai sigur creat vreodată.

Reclamele la sisteme de operare pot fi create în două direcţii, una metaforică pentru persoanele mai atehnice şi una încărcată de superlative absolute. După ce în urmă cu câteva zile am văzut prima reclamă pentru noul Windows 10 ce urmează să fie lansat săptămâna aceasta, gigantul din Redmond a lăsat deoparte copiii care se joacă în parc pentru a vă impresiona cu un nou clip de aproape un minut.

În principiu, nu trebuie niciodată să iei foarte în serios afirmaţiile făcute într-o reclamă, mai ales că de multe ori acestea sunt făcute cu anumite note de subsol. Se pare însă că gigantul din Cupertino chiar are încredere absolută în noua sa creaţie. Din acest motiv, în reclama publicată de curând pe YouTube, Windows 10 este definit ca fiind cel mai sigur Windows creat vreodată. 

Printre funcţiile detaliate în acest efort de marketing se numără câteva particularităţi de autentificare şi câteva elemente de securitate sporită în browser. Windows 10 include suport pentru recunoaştere facială, scanare de iris şi scanare de amprentă. O versiune de Windows Defender vă va apăra de malware, în timp ce un set de algoritmi avansaţi implementaţi la nivelul sistemului de operare vă va preveni înainte să deveniţi victima unui atac de tip phishing.

În mod evident, multe dintre aceste funcţii nu sunt neapărat revoluţionare, dar cei de la Microsoft au ales să le împacheteze într-un format drăgut pentru acest scurt metraj.

Citește și: