Statisticile care îl contrazic pe Steve Jobs: Telefoanele cu ecrane mari, cele mai populare

Statisticile care îl contrazic pe Steve Jobs: Telefoanele cu ecrane mari, cele mai populare
11:52 01.05.2015

Utilizatorii de smartphone se orientează spre dispozitive cu ecrane din ce în ce mai mari. Acest lucru nu este tocmai o surpriză, întrucât oamenii sunt acum interesați mai degrabă de experiența pe care le-o asigură gadgetul, decât de banalele funcții, precum convorbirea și trimiterea mesajelor.

Un raport efectuat de Flurry, firma de analiză a datelor mobile cumpărată recent de Yahoo!, arată că interesul pentru dispozitive cu ecrane mari este într-o continuă creștere. Flurry urmărește datele de pe 1,6 miliarde de dispozitive, pentru a explora utilizarea globală a telefoanelor în funcție de dimensiunile ecranului. Pentru a simplifica analiza, compania a analizat datele de pe 875 de dispozitive de top. Statisticile arată că, în ultimul an, s-a triplat utilizarea phableturilor.

În ianuarie 2014, Flurry a arătat că doar 6% dintre utilizatorii activi foloseau telefoane de tip phablet, în timp de 60% foloseau telefoane de dimensiuni medii, între 3,5 inci și 4,9 inci. În luna martie a acestui an, însă, procentul utilizatorilor de phableturi s-a ridicat la 20%, iar cel al utilizatorilor de dispozitive medii a scăzut la 59%.

flurry phablet

Tabletele sunt, la rândul lor, date la o parte de phableturi. Acum aproape cinci ani, Steve Jobs spunea că nimeni nu va fi interesat să cumpere dispozitive cu ecran mare. Teoria sa este contrazisă chiar de un produs Apple, întrucât primul phablet al companiei, iPhone 6 Plus, este disponibil în magazine din septembrie 2014 și a fost vândut într-un număr neașteptat de mare, chiar și pentru dezvoltatorii săi. IPhone 6 Plus permite fanilor iOS să beneficieze de experiența oferită de un iPhablet.

Totuși, Android domină piața în ceea ce privește phableturile. Flurry arată că 36% dintre utilizatorii Android folosesc phableturi, comparativ cu un procent de doar 4% al utilizatorilor iOS. Dezvolatorii iOS încă sunt concentrați pe telefoanele de dimensiuni medii și pe clasicele tablete iPad. În contrast, utilizarea tabletelor cu Android este foarte slabă, de doar 3%.

loading...