23 apr. 2015 | 16:21

Un român, printre creatorii unei aplicații care i-a uimit pe americani

ACTUALITATE
Un român, printre creatorii unei aplicații care i-a uimit pe americani

Spring, aplicația de shopping online care include sute de firme cunoscute, a reușit să strângă 25 de milioane de dolari într-o nouă rundă de finanțare și este de acum disponibilă și pe smartphone-urile cu Android.

Aplicația a fost creată în august 2014 de David Tisch, fratele său Alan, Ara Katz și Octavian Costache, care a lucrat cinci ani la divizia Finance a Google.

Aplicația funcționează ca un mall pe mobil, de unde poți face achiziții printr-o simplă atingere a fotografiilor produselor. Odată ce introduci informațiile cardului utilizat pentru plată, aplicația îl memorează, iar plata este efectuată printr-un simplu swipe. Clienții aleg ce branduri doresc să urmărească, iar reprezentanții acestora publică în mod constant fotografii cu produsele disponibile. Navigarea în aplicație este similară experienței Pinterest sau Instagram.

spring-1

Spring lucrează în prezent cu 750 de mărci, inclusiv cu cele premium, cum ar fi Michael Kors. Succesul Spring a fost asigurat de funcționarea fără probleme a aplicației și mai ales de faptul că rata celor care s-au întors la aplicație după prima utilizare a fost de 2,5 ori mai mare decât media altor platforme de e-commerce.

spring-2

Un punct forte al aplicației este că ai toate firmele într-un singur loc și nu trebuie instalate aplicații separate pentru fiecare în parte. În momentul lansării pe App Store, existau doar 150 de mărci, iar David Tisch nu ar fi crezut niciodată că în mai puțin de un an, numărul lor va fi de cinci ori mai mare. Acum, odată cu lansarea aplicației în Play Store, baza de clienți va crește considerabil, ținând cont de faptul că Android deține  trei sferturi din piața mondială a smartphone-urilor. Deocamdată, nu este disponibilă în România.