Skype va putea fi accesat din browser, fără instalare

Skype va putea fi accesat din browser, fără instalare

Dintr-o aplicaţie de desktop, peste noapte, Skype s-a transformat într-o aplicaţie web, chiar dacă este accesibilă doar pe bază de invitaţie.

Amatorii de conversaţii pe Skype au primit o veste foarte bună zilele trecute, când gigantul din Redmond a decis să porteze respectiva experienţă dintr-o aplicaţie (pe care trebuia să instalaţi manual şi să o actualizaţi deseori) într-o aplicaţie web ce rulează în browserul vostru favorit.

În teorie, existau de foarte mult timp zvonuri legate de o versiune web a Skype, dar niciodată nu a putut fi accesată acea iteraţie de o masă mare de utilizatori. În mare parte, situaţia s-a remediat, deşi noul beta iniţiat în urmă cu câteva zile funcţionează tot pe bază de invitaţie. Dacă aţi pus mâna pe o invitaţie, este suficient să accesaţi această adresă pentru a trăi experienţa cu proprii ochi. Dacă nu aveţi o invitaţie, veţi fi întâmpinaţi de mesajul de mai sus care vă aduce la cunoştinţă necesitatea unei invitaţii pentru a trece mai departe.

Ca funcţionalitate, după cum se poate observa şi în captura de mai jos, vă oferă acces la istoricul conversaţiilor, vă permite să iniţiaţi cu prietenii, să iniţiaţi apeluri video sau să socializaţi prin mesaje. Ca urmare, din momentul în care va fi disponibil pentru toată lumea, nu va mai conta ce computer folosiţi pentru a avea acces la el. Nu vor fi necesare decât o conexiune la internet şi un browser web.

Momentan nu se vehiculează nici o dată exactă pentru momentul în care veţi putea accesa versiunea web a Skype fără invitaţie.

skype-for-web-640x341

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: