Skype va fi preinstalat pe Windows 10

Skype va fi preinstalat pe Windows 10

Deşi mulţi dintre noi ne-am obişnuit să instalăm la scurt timp după instalarea Windows-ului, respectivul gest nu va mai fi necesar în Windows 10.

Încă de la prima versiune de Skype şi până la această oră, dacă v-aţi fi dorit popularul program pe laptop, eraţi nevoiţi să accesaţi Skype.com şi să iniţiaţi manual descărcarea şi instalarea programului. Aşa au funcţionat lucrurile din totdeauna când venea vorba de conversaţii cu prietenii prin intermediului unui sau Voice over Internet Protocol.

În 2015, Microsoft va reinventa roata vizavi de utilizarea Skype. Pentru simplul fapt că deţine acest serviciu de o perioadă foarte lungă de timp, odată cu lansarea Windows 10, oficialii gigantului din Redmond au decis că a venit momentul ca cel mai popular program de VoIP de pe mapamond să fie o parte componentă din Windows. Cu alte cuvinte, au hotărât că, în doar câteva luni, Skype va fi preinstalat pe orice computer sau tabletă cu Windows 10 împreună cu sistemul de operare. În practică, ,,progrămelul” va combina într-un pachet atrăgător atât aplicaţia Messaging, pentru mesaje în format text, pe care am văzut-o introdusă în Windows 8, cât şi posibilităţile de apeluri vocale şi video chat din Skype. Ca un bonus, conţinutul conversaţiilor şi lista de apeluri recente, după această tranziţie, vor fi sincronizate între toate dispozitivele voastre cu Windows, telefon, tabletă, laptop sau desktop.

Cea mai importantă funcţie din noul Skype, pe care Microsoft a început deja să o implementeze la nivel global, ţine de asocierea numerelor de telefon personale ale utilizatorilor cu contul in-app. Când această etapă va fi finalizată, bătrâna aplicaţia va desfiinţa şi unicul avantaj pe care programe gen WhatsApp, Viber sau LINE îl mai aveau în faţa sa. Este vorba aici de eliminarea efortului de a vă crea manual o listă de prieteni, aceasta va fi generată automat în funcţie de cei care folosesc deja Skype în lista voastră de contacte telefonice.

În mod evident, Microsoft va reinventa un pic interfaţa aplicaţiei Skype pentru Windows 10, dar va păstra aspectul intuitiv al serviciului.