Skype are un nume prea asemănător cu Sky: Ce a decis Tribunalul European

Skype are un nume prea asemănător cu Sky: Ce a decis Tribunalul European

Aceasta nu este prima oară când Skype și Sky se confruntă, iar acum compania de televiziune britanică a câștigat încă o rundă împotriva gigantului din Redmond.

”Ce este un nume?” Aceasta este una dintre cele mai faimoase replici din întreaga operă a lui Shakespeare și probabil una dintre întrebările pe care și le-au adresat cei de la Tribunalul European atunci când războiul dintre Skype și Sky a început în urmă cu zece ani. În tot acest timp, foarte multe lucruri s-au schimbat. Skype a fost achiziționată de către Microsoft, iar Sky și-a schimbat denumirea. Aspirațiile, însă, au rămas aceleași.

Skype dorește de foarte mult timp să înregistreze marca ce-i poartă numele. Cu toate acestea, europenii nu le-au dat acest drept din cauza faptului că ar putea induce în eroare clienții. ”Curtea a respins acțiunile celor de la Skype, iar în acest fel a confirmat că există posibilitatea de a confunda cuvintele SKYPE și SKY” scrie în comunicatul oficial al Tribunalului, eliberat în urma deciziei.

Sunt șanse mari ca Microsoft să facă un recurs, prelungind astfel și mai mult procesul. În anul 2013, o curte din Marea Britanie a decis că numele SkyDrive, folosit de Microsoft, seamănă prea mult cu cel al companiei de televiziune. Din aceasta cauză, americanii au redenumit serviciul OneDrive în anul 2014.

Citește și: