08 iun. 2015 | 12:00

Se pregătește lansarea unei noi versiuni Xbox One

ACTUALITATE
Se pregătește lansarea unei noi versiuni Xbox One

Anul acesta se pare că atât Xbox One, cât şi PlayStation 4 vor beneficia de un mic upgrade de funcţionalitate într-un pachet foarte similar estetic cu cel vechi.

A trecut mai bine de un an şi jumătate de la lansarea noilor console Xbox şi PlayStation. Din acest motiv, ar fi bine să evităm să le mai numim next-gen. Trecând însă peste nomenclator, e bine de ştiut că atât Sony, cât şi la capitolul specificaţii pentru respectivele platforme de gaming.

Xbox One şi PlayStation 4 au fost amândouă lansate cu hard disk-uri interne de 500GB. Deşi mediul de stocare putea fi schimbat cu uşurinţă, Sony a anunţat în urmă cu aproximativ o săptămână că va lansa o variantă de 1TB pentru populara sa consolă. Lansarea oficială a noi console va avea loc la E3 în câteva zile. În acelaşi context, este foarte probabil ca şi Microsoft să facă publică o versiune de Xbox One cu un hard disk de 1TB.

Noua consolă Xbox One a apărut zilele trecute pe Amazon, după cum se poate vedea în captura de mai jos. Aceasta ar urma să fie livrată pentru prima oară începând cu 15 iunie, aceasta fiind şi data în care gigantul din Redmond are planificată o conferinţă pentru E3. Pe lângă spaţiul de stocare extins pentru jocuri, unealta de gaming va include în cutie un nou controller dotat cu o mufă jack stereo standard de 3,5 milimetri. Astfel, veţi putea conecta căştile voastre favorite la gamepad, fără să mai fiţi nevoiţi să le utilizaţi pe cele originale create de Microsoft.

Preţul pentru noua consolă este de 399 de dolari, cu 50 de dolari mai mult decât pentru varianta cu hard disk de 500GB.

xbox-one-1tb

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele