Samsung Galaxy A3 – Un smartphone mid-range care nu te va dezamăgi [REVIEW]

REVIEW
Samsung Galaxy A3 - Un smartphone mid-range care nu te va dezamăgi [REVIEW]
03 apr. 2015 | 11:20

Samsung Galaxy A3 face parte din seria smartphone-urilor mid-range cu preț accesibil lansate de sud-coreeni, alături de Galaxy A5, ruda sa cu ecran mai mare.

După ce s-a confruntat cu o perioadă dificilă în ultimul trimestru financiar al lui 2014, pierzând teren în fața Apple, gigantul coreean a plănuit o revenire spectaculoasă cu ajutorul modelelor Galaxy S6 și S6 edge, lansate luna aceasta. Dar „revoluția“ a început odată cu modelul Galaxy Alpha.

Cu acesta, sud-coreenii au dat o replică bună criticilor frecvente aduse design-ului. Pentru că reinventarea limbajului de design a avut succesul scontat, Samsung l-a implementat și terminalelor A3 și A5. Astfel, Samsung Galaxy A3 păstrează linia metalică a lui Galaxy Alpha, iar carcasa este mai groasă cu doar 0,1 mm decât cea de pe iPhone 6, având 6,9 milimetri.

Samsung Galaxy A3 - review Playtech (17)

Preț: Samsung Galaxy A3 costă 1.100 de lei și este disponibil în oferta QuickMobile. Dacă vrei un telefon cu dotări ceva mai bune, dar fără să dai cu mult mai mulți bani, există și Samsung Galaxy A5 la QuickMobile.

Introducere – Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 are un display de 4,5 inci cu rezoluție standard qHD, iar ecranul este protejat de Gorilla Glass 4. Terminalul are un procesor Snapdragon 410 quad core, model economic la 1,2GHz. Cu alte cuvinte, are performanțe mai bune decât alte modele similare. De asemenea, vine la pachet cu 1,5GB de memorie RAM, accelator grafic Adreno 306 și 16GB spațiu de stocare, care poate fi suplimentat până la 64GB prin card microSD.

Nu impresionează prin densitatea pixelilor, având doar 245 pe inci, dar culorile sunt plăcute, iar calitatea imaginii este foarte bună. Culorile ar putea fi prea puternice, dar există opțiunea de a le regla din setări.

Bateria integrată este de 1.900 mAh și datorită optimizărilor software rezistă destul de mult. Aici este foarte util modul Ultra Power Saving, care îți transformă interfața într-una alb-negru, cu mai puțini aplicații și opțiuni. O mică problemă ar putea fi și faptul că se încălzește destul de tare, dar acest dezavantaj este comun telefoanelor cu șasiu din metal.

Samsung Galaxy A3 - review Playtech (12)

Puncte pro – Samsung Galaxy A3

Designul poate că nu este inovator, dar trebuie să recunoaștem că Galaxy A3 face o impresie bună cu construcția sa unibody din metal. Ar putea fi desemnat cu ușurință unul dintre cele mai frumoase telefoane lansate de coreeni, dacă n-ar fi venit cele două Samsung Galaxy S6. În plus, este foarte ușor și delicat, o adevărată încântare pentru domnișoara din mine.

Samsung Galaxy A3 - review Playtech (10)

Camera principală este de 8 megapixeli, iar pozele făcute în lumină naturală sunt chiar decente. Desigur, nu poate fi comparată cu camera de 16 megapixeli cu care Galaxy S6 ne-a încântat, dar se descurcă onorabil.

Mostre foto din Samsung Galaxy A3

20150328_133256_Richtone(HDR)

20150329_145745_Richtone(HDR)

Camera frontală are 5 megapixeli și vine cu câteva moduri pentru selfie. Încă un aspect interesant ar fi faptul că senzorul poate fi declanșat prin poziționarea palmei în față. Totuși, funcția de înfrumusețare continuă să mi se pară mai degrabă de urâțire, prin blurarea care estompează imperfecțiunile și distorsionează trăsăturile în același timp.

Desigur, asta ține și de preferințele personale. Prefer să văd naturalețe, chiar dacă vine la pachet cu un rid, cearcăne sau pori vizibili, în locul unui chip plastifiat de păpușă Barbie.

collage

Mai sus, sunt două poze prin care am făcut o paralelă între un selfie raw, cu toate opțiunile de înfrumusețare date la 0 și unul cu opțiunile la 3. Ca material, aveți la dispoziție același chip care n-a beneficiat nici de artificii de înfrumusețare precum fondul de ten, nici de prea mult somn, ca să puteți face o comparație justă.

Puncte contra – Samsung Galaxy A3

Nu este un gadget pentru fanii jocurilor sau pentru cei care au nevoie de multitasking cu multe aplicații. La acest capitol, modelul Galaxy A5 face treabă mai bună, deși beneficiază de același procesor quad-core Qualcomm Snadragon 410 de 1,2 GHz, dar are 2GB de memorie RAM.

Samsung Galaxy A3 - review Playtech (9)

Ecranul este bun, dar bun în limita unui telefon de 2012-2013, având o rezoluție qHD, care întinsă pe cei 4,5 inci nu ajută prea mult telefonul. Samsung putea face un compromis spre un ecran HD, fără să crească prețul prea mult.

Concluzie – Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 este o opțiune excelentă pentru cei care pun accent în mod deosebit pe design, dar care nu vor să investească sume exorbitante într-un gadget. Are puțini competitori care să se încadreze în aceeași categorie de preț. Printre aceștia se numără Allview X1 Xtreme mini și Lenovo S856, care însă nu îl egalează din punct de vedere al design-ului. Poate HTC One Mini 2 ar fi fost un rival, dar prețul mai mare al acestui smartphone îl scoate din discuție.

Samsung Galaxy A3 - review Playtech (1)