Samsung dezvoltă roboți pentru a înlocui forța de muncă ieftină

Samsung dezvoltă roboți pentru a înlocui forța de muncă ieftină

Guvernul sud-corean a făcut o investiție deloc neglijabilă în Samsung, pentru ca gigantul tech să înceapă să dezvolte roboți care să înlocuiască forța de muncă umană.

Investiția se ridică la 16,75 de miliarde de dolari, iar reprezentanții ministerului spun că scopul e de a crea roboți foarte preciși, care momentan sunt foarte scumpi și adesea importați. Motivul principal e faptul că sud-coreenii nu vor să mai depindă de forța de muncă a chinezilor și să aibă roboți decenți ca preț, de care să se folosească în industrii. Se așteaptă ca toată fabrica să fie gata în 2018, potrivit Wired.

De asemenea, roboții vor fi folosiți pentru telefoane mobile și alte electronice, care necesită un nivel de precizie accesibil, în general, doar oamenilor. Samsung nu este singurul producător mare de smartphone-uri care se bazează pe muncitorii chinezi, dar costurile din ce în ce mai ridicate ale acestora nu sunt tocmai un avantaj pentru profit. „Odată ce roboții accesibili ajung pe piață și devin mai folosiți universal, vom avea fabrici mai inteligente și mai orientate către inovație”, a explicat un oficial al ministerului.

Dacă proiectul devine un succes, compania va asigura planurile de design pentru producția în masă a roboților verticali și articulați. Asta înseamnă că mai multe companii îi vor prelua și vor depinde mai puțin de munca umană. Cifra de afaceri a roboticii industriale globale s-a ridicat la 10,7 miliarde de dolari în 2014, potrivit International Federation of Robotics. China a fost cea mai mare piață, asigurând 57.000 de roboți industriali, fiind urmată îndeaproape de Japonia, SUA și Coreea de Sud.

Citește și: